Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 17

Žuvinto gamtiniame rezervate nufilmuotas meškėnas

Žuvinto biosferos rezervato vyresn. reindžeriui Gintarui Baubliui pavyko aptikti ir nufilmuoti dar vieną meškėną, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Meškėnas
Meškėnas / Kadras iš vaizdo įrašo

Žuvinto gamtiniame rezervate ties Grinkiškių k., Alytaus r. sav., ties pat pelkės riba ant žvėrių nutreplento tako spalio 11 d. naktį stebėjimo kamera nufilmuotas maisto ieškantis guvus, gerai įmitęs meškėnas.

Takas, kuriuo be meškėno vaikščioja briedžiai, stirnos, usūriniai šunys, lapės yra nutolęs kiek mažiau, nei 2 km nuo pakelės, kur spalio 4 d. rastas pirmas registruotas transporto priemonės numuštas žvėrelis.

Gamtinio rezervato pakraščių medžių guotai ir miškeliai su šalia esančiomis negyvenamomis sodybomis, senais sodais galėtų visiškai tikti šiai rūšiai.

Rezervato direkcija dės pastangas išgaudyti šiuos invazinius gyvūnus, kurių buvimas kelia grėsmę vietinei faunai.

Žuvinto biosferos rezervato direkcija primena, kad meškėnai yra įtraukti į Invazinių Lietuvoje rūšių sąrašą. Tokius gyvūnus leidžiama medžioti neribojant jų amžiaus, dydžio ir kiekio.

Gyvų invazinių organizmų įvežimas, perkėlimas, prekyba ar kitoks jų platinimas yra draudžiamas. Juos draudžiama transportuoti gyvus, sugavus paleisti ar perkelti į kitas vietas. Pastebėjus šios rūšies žvėrelius reikėtų informuoti aplinkosaugininkus ar saugomų teritorijų pareigūnus.

VIDEO: Meškėnas prie Gojaus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius