-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Valstybinė ligonių kasa: neatskleiskite asmens duomenų telefoniniams sukčiams!

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos ragina gyventojus neatskleisti savo ar šeimos narių asmens duomenų skambinantiems ir prisistatantiems ligonių kasų darbuotojais!
Telefoniniai sukčiai
Telefoniniai sukčiai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) ir teritorinių ligonių kasų (TLK) darbuotojai šiomis dienomis sulaukia gyventojų pranešimų apie telefonu jiems skambinančius asmenys, kurie prisistato ligonių kasų darbuotojais ir prašo pasakyti asmens duomenis. Pagal šiuos duomenis jie neva turintys patikslinti gyventojų prašymus išduoti Europos sveikatos draudimo kortelę.

Ligonių kasos informuoja, kad:

♦ nei VLK, nei TLK darbuotojai neskambina gyventojams telefonu dėl ligonių kasoms pateiktų prašymų ar asmens duomenų;

♦ gyventojai teikia raštiškus prašymus išduoti Europos sveikatos draudimo kortelę (užpildo nustatytą formą); prašymai turi būti pateikiami pareiškėjui atvykus į TLK arba elektroniniu būdu; pagaminta Europos sveikatos draudimo kortelė išduodama tik asmeniškai pareiškėjui, jam atvykus į TLK ir pateikus asmens dokumentą su nuotrauka, pagal kurį TLK darbuotojas gali įsitikinti pareiškėjo asmens tapatybe.

Jei sulaukėte nepažįstamo asmens, prisistatančio ligonių kasų darbuotoju, skambučio, neteikite jam savo ar artimųjų asmens duomenų (asmens kodo, paso numerio, kompensuojamųjų vaistų paso numerio ir kt.). Nedelskite ir apie tokį skambutį informuokite policiją trumpuoju pagalbos telefono numeriu 112.

Taip pat primename, kad ligonių kasos teikia informaciją gyventojams numeriu 8 700 88888 ir el. pašto adresu info@vlk.lt.   Šiuo numeriu ir el. pašto adresu neteikiami jokie asmens duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius