Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VLK direktorius Algis Sasnauskas: „Siekiame tapti įtakingos tarptautinės organizacijos nare“

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) direktoriaus Algio Sasnausko teigimu, jo vadovaujama institucija artimiausiu metu įžengs į tarptautinę areną ir taps įtakingos Tarptautinės draudimo fondų asociacijos (pranc. Association Internationale de la Mutualite), vienijančios užsienio šalių sveikatos draudikus, partnere.
VLK direktorius Algis Sasnauskas
VLK direktorius Algis Sasnauskas / VLK nuotr.

Tuomet prasidės aktyvi veikla – bus dalijamasi mūsų šalies patirtimi sveikatos draudimo srityje su kitomis šalimis, dalyvaujama sprendžiant svarbius strateginius sveikatos draudimo klausimus, dirbama darbo grupėse, forumuose, atliekant tyrimus, įgyvendinant įvairius tarptautinius projektus.

VLK direktoriaus A. Sasnausko vertinimu, tai labai svarbus žingsnis. VLK tapus šios asociacijos partnere, atsivers naujos galimybės mūsų šaliai betarpiškai keistis informacija, patirtimi ir praktinėmis žiniomis su kitomis sveikatos draudimą vykdančiomis užsienio šalių institucijomis.

„Šie pokyčiai paskatins glaudesnį bendradarbiavimą su kitomis valstybėmis, mūsų šalis bus labiau matoma, girdima ir vertinama sveikatos apsaugos srityje už Lietuvos ribų. Šis tarptautinis forumas yra vienintelis reguliariai organizuojantis sveikatos draudikų susitikimus įvairiomis aktualiomis temomis, tad VLK atstovai turės išskirtines galimybes tarptautinėje rinkoje pristatyti Lietuvos patirtį sveikatos draudimo srityje, dalytis savo patirtimi ir pasimokyti iš kitų šalių patirties. Siekį tapti šios asociacijos partnere palankiai įvertino ir svarbiausios strateginės šalies institucijos – esame gavę Sveikatos apsaugos ir Užsienio reikalų ministerijų pritarimą“, – pasakojo A. Sasnauskas.

Anot VLK vadovo A. Sasnausko, VLK neskubėjo tapti oficialia šios asociacijos partnere, o pirmiausia siekė neformaliai kuo geriau susipažinti su jos veikla, pamatyti iš vidaus, kaip ji veikia, kuo gyvena. Pastaruosius dvejus metus ligonių kasų atstovai dalyvavo įvairiuose jos rengiamuose susitikimuose, darbo grupių veikloje.

„Todėl šiais metais Valstybinei ligonių kasai tapus oficialia šios įtakingos tarptautinės asociacijos partnere – į ją įstojus, nebūsime naujokai, mums nereikės startuoti „nuo nulio“. Jau esame pasirengę priimti laukiančius iššūkius, atstovauti mūsų šaliai. Šiuo metu vyksta paskutinių organizacinių klausimų derinimas, kurie reikalingi tampant minėtos organizacijos nare ir sklandžiai įsijungiant į jos veiklą“, – tvirtino A. Sasnauskas.

VLK direktorius A. Sasnauskas atkreipia dėmesį į tai, kad mūsų kaimynai tai jau padarė. 2012 metais Lenkijos nacionalinis sveikatos draudimo fondas ir Estijos ligonių kasa tapo šios asociacijos partneriais.

Šiuo metu Tarptautinei draudimo fondų asociacijai priklauso 40 sveikatos draudimo įstaigų iš 23 šalių, iš kurių daugiausia – Europos Sąjungos (ES) šalys. Ji vienija sveikatos draudimo įstaigas, kurios vadovaujasi žmogaus teisėmis į sveikatos apsaugą, solidarumą ir dirba ne pelno siekiančiais tikslais.

Minėta asociacija yra sudariusi sveikatos sistemų reformų, ilgalaikės priežiūros, vaistų, telemedicinos bei e-sveikatos darbo grupes, organizuoja įvairias temines konferencijas, susitikimus, dalyvauja tarptautiniuose projektuose ir tyrimuose. Ji taip pat yra įsteigusi Tarptautinio bendradarbiavimo ir Europos reikalų komitetus. Pastarasis analizuoja ES keliamus sveikatos ir socialinės apsaugos, socialinės ekonomikos klausimus, pasiūlymus ir formuoja šios asociacijos narių interesus atitinkančią poziciją, pristato ją Europos institucijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius