Koviniai pitbulterjerai varžėsi taikiai ir leidosi glostomi

Greičiausiai daugeliui lietuvių galimybė dvi dienas praleisti kovinių šunų draugijoje įvarytų siaubą ir paniką. Tačiau yra žmonių, kuriems šie šunys nekelia pasibaisėjimo ar paranojos. Jie noriai lankosi sportinėse pitbulterjerų bei panašaus tipo šunų varžybose.
Suaugęs pitbulis ir jauniklis
Suaugęs pitbulis ir jauniklis / Agnės Dvylaitytės nuotr.

Arčiausiai mūsų šalies toks renginys vyko Lenkijoje. Rugsėjo 17–18 dienomis Balstogėje buvo galima apsilankyti tradicinėse aštuntosiose pitbulterjerų varžybose „Pit Bull Show Bialystok 2011“

Rudeninis renginys nepasižymi tokia dalyvių gausa kaip pavasarinis, tačiau vis dėlto šunų pakako, akį paganyti buvo kur, nors beveik visi dalyviai – pitbulterjerai. Pavasarį galima susipažinti su daugiau veislių – nuo amerikiečių buldogų iki... borderkolių, atvyksta žmonės iš visos Europos. Šį kartą dalyvavo tik lenkai ir viena lietuvių delegacija. Mūsų kraštiečiai šiose varžybose lankosi jau antrą kartą.

Visi šunys – liesi, raumeningi, tvirti, saulėje blizgančiu kailiu. Senais laikais jų protėviai susitikdavo ringe, o savininkai varžydavosi, kurio augintinis geresnis kovotojas. Dabar daug kas pasikeitė, tad pitbulterjerų sportas – taikus. Dvi dienas nuo ryto iki vakaro trunkančiose varžybose šunys gali rungtis, kuris aukščiau iššoks ar įlips į specialią sieną, greičiau nutemps svorius ar triračiame vežimėlyje sėdintį vyrą, galų gale kuris bus stipriausias ir patemps didžiausią svorį (jis skaičiuojamas tonomis) ar nugalės kitą šunį varžydamasis su juo virvės tempimo rungtyje.

Prieš rungtis augintiniai jaudinasi, varžybų metu atiduoda visas savo jėgas, dirba atkakliai, noriai ir nuoširdžiai. Tokių renginių metu atsiskleidžia visos geriausios ir gražiausios pitbulterjerų kaip sportinių šunų savybės.

Jokio kraujo, jokių „kietuolių“, tarpusavyje pjudančių ar ant žmonių siundančių šunis, jokių antsnukių ar griežtų antkaklių. Galima drąsiai prieiti ir paglostyti bet kurį augintinį – pitbulterjeras, bulterjeras ar stafas tik draugiškai pavizgins uodegą ir palaižys veidą...

Nors dauguma šiose varžybose besilankančių lietuvių – tik stebėtojai, kai kurių augintiniai taip pat dalyvauja rungtyse. Praėjusiais metais pitbulterjeras Bartas iš Lietuvos užėmė trečiąją vietą lipimo į sieną rungtyje, šiemet Kęsto Zaikausko mišrūnas Meška buvo nenugalimas traukiant virvę ir užėmė pirmąją vietą. Reikia tikėtis, kad tokios varžybos sulauks vis daugiau susidomėjimo, ir mūsų kraštiečiai gausiau dalyvaus šiuose renginiuose.

Svorio tempimo rungtis:

VIDEO: weight pulling

Svorį tempia Meška iš Lietuvos:

VIDEO: Meška

Meška dalyvauja virvės traukimo rungtyje:

VIDEO: Meška Tug Of War

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius