-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Be2gether“ bendras Lietuvos ir Baltarusijos projektas – „Y“ klubas

Norviliškių pievose Baltarusijos ir Lietuvos menininkai pasistatys atskirą palapinę. Vienoje erdvėje, paslaptingu pavadinimu „Y“, „Be2gether“ dalyvių laukia įvairūs šiuolaikinio meno pristatymai, eilių skaitymai ir pašėlę naktiniai vakarėliai su abiejų šalių DJ‘ais.
Festivalio akimirka
Festivalio akimirka / Organizatorių nuotr.

„Į vieną erdvę norime sudėti viską geriausią, ką turi šiuolaikinė Baltarusijos ir Lietuvos kultūra. Po vienu stogu savo eiles skaitys abiejų šalių poetai, vyks baltarusiškų filmų peržiūros, menininkų dirbtuvės koncertai ir vakarėliai. Tai nebus įprasta šiuolaikinio meno paroda, kultūra čia atgis, žmonės pramogaus ir patys pasijus gyvos kultūros dalimi“, – pasakojo klubui „Y“ šeimininkausiantys Baltarusijos atstovai.

Penktadienį ir šeštadienį kultūriniame–pramoginiame klube „Y“ festivalio dalyviams savo eiles skaitys Baltarusijos ir Lietuvos aktoriai, tarp kurių išgirsime Kirilą Glušajevą, Tadą Gryn, Gintarę Latvėnaitę.. Palapinėje vyks baltarusiškos filmų peržiūros, kuriose bus rodomi kaimyninės šalies menininkų video projektai ir modernaus kino pavyzdžiai iš viso pasaulio. Taip pat „Be2gether“ dalyviams gyvai koncertuos baltarusių atlikėjai, o lietuviai MOTHER ELEGANZA visus vaišins savo nauju projektu „Mėtiniai lašiniai“.

Vakarais palapinę „Y“ užims tarptautinės DJ‘ų pajėgos, plokšteles iki paryčių suks: Alex D & Viper, Laurel & Tomas Boo, Malako project, I LIKE PINK , Tomas Boo, Pranka, MOTOR RIMAS.

Jau šį savaitgalį Norviliškėse prasidėsiančiame festivalyje „Be2gether“ koncertuos pusė šimto atlikėjų iš viso pasaulio, tarp kurių: „Empire Of the Sun“, „Skunk Anansie“, Roots Manuva, „Who Made Who“, „Ruble“ ir daugelis kitų. Veiks kelios dešimtys meno ir pramogų erdvių, teatro vaidinimai, meninės dirbtuvės, bus kuriamas festivalio molinis miestas, vyks masinės vestuvės, kosminio tinklinio „Bossaball“, futbolo turnyrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius