-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Be2gether“ šiukšlės virs meno kūriniais

Jau mažiau nei už dviejų savaičių vyksiančiame muzikos ir meno festivalyje „Be2gether“ lankytojai bus kviečiami liksmintis atsakingai, švariai ir būnant kartu su gamta.
„Eko laboratorija“
„Eko laboratorija“ / „Be2gether“ nuotr.

Žaliose Norviliškių pievose savo kelionę po Lietuvą pradės „Eko laboratorija“, kurioje visų festivalio dalyvių lauks kūrybinės eko dirbtuvės ir gamtai draugiškos pramogos, teigiama pranešime spaudai.

„Mes organizuojame meninius bandymus, kuriuose nereikalingus daiktus, visokias atliekas prikeliame naujam gyvenimui. Sulūžę skėčiai, atitarnavusių skalbimo mašinų būgnai, panaudoti reklaminiai tentai, tuščia tara ir daugelis kitų „atliekų“, užuot keliavę į sąvartyną, mūsų dėka įgauna naują pavidalą – tampa ne tik funkcionaliais, bet ir stilingais daiktais“, – pasakoja „Eko laboratorijoje“ kuriantys menininkai.

„Be2gether“ festivalyje atsidariusioje „Eko laboratorijoje“ veiks net penkios skirtingos zonos, kurioje festivalio dalyviai ne tik susipažins su ekologišku gyvenimo būdu, originaliais eko sprendimais, bet ir patys galės išbandyti eko kūrybos bei gamybos procesą.

Informacinėje „Eko laboratorijos“ erdvėje lankytojai ras įdomią statistiką apie jau egzistuojančius atliekų perdirbimo projektus pasaulyje, naujausias idėjas bei patarimus, kaip tapti draugiškesniu aplinkai, o taip pat sudalyvauti įdomiose dirbtuvėse. Čia pat veikiančioje ekspozicijoje bus demonstruojami jau sukurti daiktai: iš kompiuterio korpuso padaryta šašlykinė, puošniais staliukais virtę skalbimo mašinų būgnai ar naujam gyvenimui prikelta automobilio sėdynė. Savo pavyzdžiu projekto rengėjai tikisi įkvėpti ir kitus, todėl parodoje bus publikuojamos instrukcijos, kaip pačiam namų sąlygomis pasigaminti daiktus iš senų medžiagų, bus prekiaujama stilingais suvenyrais.

Aktyviausius „Be2gether“ dalyvius „Eko laboratorijos“ profesoriai pakvies statyti ekologišką festivalio skulptūrą – milžinišką molekulę iš didžiausio gamtos siaubo – tuščių plastikinių butelių.

Jau birželio 25–27 d. muzikos ir meno festivalyje „Be2gether“ koncertuos pasaulinės muzikos žvaigždės „Empire Of the Sun“, „Skunk Anansie“, Roots Manuva, „Ruble“ – viso pusė šimto atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio šalių. Visoje „Be2gether“ teritorijoje veiks kelios dešimtys kūrybinių erdvių, kuriose žaidimai, varžybos, teatro vaidinimai, masinės vestuvės ir kitos festivališkos pramogos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius