Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Be2gether“ svečiai „Haydamaky“ ketina surengti festivalį Černobilyje (video)

Birželio 25–27 d. muzikos ir meno festivalyje „Be2gether“ koncertuosiantys „Haydamaky“ artimiausiais metais katastrofos nuniokotame Černobilyje planuoja rengti roko festivalį. Černobilyje gimęs grupės lyderis Oleksand Yarmola aktyviai dirba, jog ši vieta būtų atstatyta.
„Be2gether“ svečiai „Haydamaky“ ketina surengti festivalį Černobilyje.
„Be2gether“ svečiai „Haydamaky“ ketina surengti festivalį Černobilyje. / Organizatorių nuotr.

„Tiesa sakant daugelis Černobilio apylinkių dar 2005–aiais buvo pripažintos tinkamomis gyventi. Radiacijos lygis jose panašus kaip Kijevo centre – pavojinga tik teritorija 10 km spinduliu aplink elektrinę. Gimiau šiame mieste, todėl nenoriu kad jis išnyktų arba virstų milžiniška visokių padugnių lindyne. Planuojame Černobilyje surengti keletą koncertų, o po poros metų ir festivalį. Didžiausia mano svajonė ši miestą–vaiduoklį paversti modernios kultūros centru, tokiu kaip Kalifornija“, – pasakojo Oleksand Yarmola.

„Haydamaky“ jau keletą kartų koncertavo netoli Černobilio, tuomet į apleistas apylinkes pasiklausyti garsiųjų kazokiškųjų rokerių susirinko šimtai žmonių iš visos Ukrainos. Grupė taip pat sukūrė didelį atgarsį sukėlusį vaizdo klipą „Meni Zdayetsia“ apie vis dar gyvenamą atominę zoną.

Paskutinį birželio savaitgalį „Haydamaky“ surengs galingą balkaniško roko šou vienoje iš „Be2gether“ scenų. Iš viso festivalyje koncertuos pusė šimto atlikėjų, tarp kurių: „Empire Of the Sun“, „Skunk Anansie“, Roots Manuva, „Silence Family“ ir daugelis kitų.

Video „Haydamaky“ – „Meni Zdayetsia“ rasite čia.

Speciali muzikos ir meno festivalio „Be2gether“ rubrika.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius