Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje vyksiančio festivalio „Be2gether“ žiūrovai turėtų nepamiršti dokumentų

Vykstantieji į birželio 25 - 27 d. organizuojamą muzikos festivalį „Be2gether“ turėtų nepamiršti dokumentų. VSAT atkreipia dėmesį kad Šalčininkų rajono Norviliškių kaimas, kur vyks renginys, yra pasienio su Baltarusija ruože, todėl čia galioja pasienio teisinis režimas.
Festivalio „Be2gether“ dalyviai
Festivalio „Be2gether“ dalyviai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 „Be2gether“

Čia esantys asmenys privalo turėti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus ir, pareikalavus VSAT pareigūnui, juos pateikti.

VSAT taip pat primena, kad nuo Šalčininkų įvažiuojant į vadinamąją Dieveniškių kilpą ir vykstant Norviliškių link, yra įrengtas atraminis Širvių postas, kuriame visą parą budi Lietuvos pasieniečiai.

Čia į abi puses vykstantys vairuotojai privalo sustoti, paklusti uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimams, pateikti galiojančius savo bei visų keleivių asmens dokumentus, leisti apžiūrėti transporto priemonę.

Kilus įtarimui, jog yra gabenamas neleistinas krovinys, transporto priemonių bei asmenų tikrinimui pasieniečiai turi teisę panaudoti specialiai dresuotus tarnybinius šunis, tarp kurių bus ir specialiai narkotikų ieškoti apmokytų keturkojų.

Širvių punktas bus tarsi pirmasis pasienio kontrolės filtras vykstantiems į festivalį asmenims, čia įrengtos vaizdo stebėjimo ir įrašymo sistemos, posto teritorijos nakties metu apšvietimo sistemos.

Renginio metu Širvių punkte ir visoje Dieveniškių kilpoje budės daugiau VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnų ir kinologų su šunimis, o festivalio vietoje prie Norviliškių irgi bus sutelkta papildomų pasieniečių pajėgų. Viešąją tvarką čia užtikrins ir policijos pareigūnai, budės ugniagesiai, medikai.

Šiomis dienomis Dieveniškių kilpoje bus sustiprinta ir sienos su Baltarusija apsauga. Kol vyks festivalis, bet kuriuo metu kontrolei iš oro bus pasirengęs pakilti VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnis.

Pernai birželį per tris festivalio dienas pasieniečiai iš viso patikrino beveik 17 tūkst. nuo Šalčininkų į Dieveniškių kilpą vykusių asmenų ir beveik 5,4 tūkst. transporto priemonių. Be abejo, šie skaičiai apima ne tik į festivalį vykusius asmenis, bet ir vietinius gyventojus bei jų svečius, kurie nebuvo festivalio dalyviai.

Per tą patį laikotarpį pasieniečiai patikrino ir beveik 16 tūkst. iš Dieveniškių kilpos vykusių asmenų ir beveik 5 tūkst. automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius