-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienis festivalyje „Be2gether“ – su „Roko maršų“ dvasia (video)

Paskutinį birželio savaitgalį įvyksiančiame muzikos ir meno festivalyje „Be2gether“ šiemet sekmadienio programa truks iki pat nakties. Visa diena bus skirta prisiminti legendiniams „Roko maršams“, švenčiant laisvėje nugyventų Lietuvos metų jubiliejų.
Jubiliejaus proga – „Anties“ muzikinė utopija „Zuikis Pleibojus“.
Jubiliejaus proga – „Anties“ muzikinė utopija „Zuikis Pleibojus“. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 „Be2gether“

Pagerbdami šį išskirtinį reiškinį, Norviliškių pievose koncertuos pirmieji „Roko maršų“ dalyviai: „Antis“ ir „Bix“. Taip pat pasirodymus surengs „Žas“, „Poliarizuoti stiklai“, „Svastikos Sukitės Greitai“ ir „Freaks On Floor“. Paskutinę festivalio dieną programoje išvysime ir „Keistuolių“ teatro aktorių kultiniais tapusius „Paskutiniuosius Brėmeno muzikantus“.

„Švenčiant Lietuvos nepriklausomybės dvidešimtmetį, negalime pamiršti „Roko maršų“ ir jų įtakos. Ir kur kitur tai daryti, jeigu ne festivalyje, kuris turi panašią misiją – atverti sienas tarp žmonių. Šią dieną mes ne tik prisiminsim „Roko maršus“, bet per muziką kalbėsim ir apie mūsų nueitą laisvės kelią“, – teigia sekmadieninės šių metų „Be2gether“ dienos iniciatorius Algirdas Kaušpėdas.

Viena garsiausių Lietuvos grupių „Antis“ muzikos ir meno festivalyje „Be2gether“ surengs grandiozinį – jubiliejinį 25–ių metų koncertą. „Antis“ pristatys teatralizuotą muzikinę utopiją „Zuikis Pleibojus“. Tai – filosofiškas ir kartu linksmas bei saviironiškas kūrinys, kurio pagrindinė tema – Laisvė. Miuziklo dainų temos atkartoja „Anties“ ir Lietuvos gyvenimą nuo Sąjūdžio laikų iki šių dienų krizės bei spėja pažvelgti į ateitį. Pasak Algirdo Kaušpėdo, grupė ilgai ir kruopščiai ruošė šį projektą. Tai, tarsi, „Anties“ „pinkfloidiška“ „Siena“.

„Man „Roko Maršai“ yra tiesiog nereali idėja. Jų reikšmė tuometiniam Lietuvos jaunimui ir ne tik, manau, tikrai didelė, nes maršai juos įkvėpė jungtis, kurti, dalyvauti ir kartu gaivinti laisvę per roko muziką, kuri visada maištauja. Jei tik būčiau gimęs dvidešimčia metų anksčiau, brolyti, manęs niekas nesulaikytų“, – kalba jaunosios festivalio sekmadienio programoje pasirodysiančios grupės „Freaks on Floor“ vokalistas Justinas Jarutis.

„Roko maršai“ – tai 1987-aisiais prasidėjęs grupės „Antis“ lyderio A. Kaušpėdo inicijuotas festivalis, keliavęs per Lietuvos miestus ir miestelius. „Roko maršuose“ koncertavo tuo metu dar mažai žinomos iš pogrindžio išlindusios grupės, tokios kaip „Antis“, „Fojė“, „Bix“, „Katedra“ ir kt. „Roko maršai“ tapo ne tik muzikiniu, bet ir laisvės idėjas tuometinėje Tarybų Lietuvoje skatinusiu reiškiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius