Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 15

D.Grybauskaitė: jei kariuomenės vado kadencija baigiasi, vadinasi, ji baigiasi

Išrinktosios prezidentės Dalios Grybauskaitės teigimu, valstybėje visiems, taip pat ir kariuomenės vadui, turėtų būti taikomas principas, jog pasibaigusi kadencija reiškia, kad ji pasibaigė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Kariuomenė

„Kadencija yra kadencija“, – pirmadienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė, paklausta, ar mano, jog kadenciją baigiantis kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdas Tutkus galėtų būti skiriamas į šias pareigas laikinai.

D.Grybauskaitė taip pat minėjo, jog turi „dar kai ką išsiaiškinti dėl esamo kariuomenės vado“.

„Generolų Lietuvoje ne tiek daug, pasirinkimas ant vienos rankos pirštų atrodo (suskaičiuojamas – BNS). Tikrai nagrinėsiu kiekvieno asmenybę ir galimybes tapti vadu“, – sakė būsimoji šalies vadovė.

Lietuvos kariuomenės vadą penkerių metų kadencijai skiria prezidentas Seimo pritarimu, o krašto apsaugos ministras teikia prezidentui pasiūlymus dėl kariuomenės vado kandidatūrų.

V.Tutkus savo kadenciją baigs birželio 30-ąją. D.Grybauskaitė bus inauguruota liepos 12 dieną.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ teigimu, prieš keletą mėnesių diplomatiniais kanalais Lietuvą pasiekė žinios, kad kadenciją baigiantis kariuomenės vadas V.Tutkus yra vienas realiausių kandidatų užimti aukštą NATO karinio komiteto vadovo postą. Rinkimai vyks kitais metais.

Tiesa, minėti rinkimai anaiptol neužtikrina vietos Lietuvai, nes balsavimas – slaptas.

NATO karinio komiteto vadovo posto turi teisę siekti tik jo narys, vadovaujantis vienai Aljanso šalių kariuomenei. Todėl tam, kad į šias pareigas galėtų pretenduoti, V.Tutkus turėtų dar ir kitais metais vadovauti Lietuvos kariuomenei, rašo laikraštis.

Pasak žiniasklaidos, krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė naujuoju kariuomenės vadu linkusi siūlyti šiuo metu NATO vadavietėje Jungtinėse Valstijose dirbantį brigados generolą Arvydą Pocių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius