-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugriežtėjus atliekų sutvarkymo kontrolei, gali pritrūkti pažymų apie stiklo pakuotės perdirbimą

Kai kurios įmonės skundžiasi nebegalinčios įsigyti pažymų apie perdirbtas stiklo pakuotės atliekas ir nuogąstauja dėl to patirsiančios nuostolių.
Ecoservice
Ecoservice / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Atliekų tvarkytojai pavojaus varpais kol kas neskambina, tačiau neatmeta, kad metų pabaigoje pažymų išties gali pritrūkti ir daliai gamintojų bei importuotojų teks mokėti taršos mokestį, pirmadienį informuoja „Verslo žinios“.

Negavusios pažymų, įmonės valstybei mokėti nemažą mokestį už aplinkos teršimą pakuotės atliekomis. Pažyma kainuotų kone perpus pigiau nei šis mokestis.

Pakuočių atliekų tvarkymą organizuojančios gamintojų organizacijos viešosios įmonės „Žaliasis taškas“ generalinis direktorius Gintaras Varnas užtikrina, kad stiklo pažymų šiemet nepritrūks.

Stiklo pažymų stygius, pasak jo, šiemet gali išties pasijusti, nes aplinkosaugininkams sugriežtinus pažymas išduodančių įmonių kontrolę kai kurios išrašytos pažymos buvo anuliuotos kaip fiktyvios.

Per metus reikia pažymų apie maždaug 30 tūkst. t stiklo sutvarkymą, o realiai su dabartiniu atliekų surinkimo pajėgumu įmanoma surinkti tik apie 20 tūkst. t.

Atliekų tvarkytojos „Ekstara“ vadovas Rimantas Gaudutis sako, kad pažymų stygiaus rinkoje šiuo metu nėra. „Kitas klausimas – kiek iš jų yra tikros. Pernai rinką „gelbėjo“ fiktyvios pažymos. Šiemet jau yra tikimybė, kad jų užteks ne visiems – pažymų gali pritrūkti maždaug tiek, kiek šiemet jų buvo anuliuota“, – priduria jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius