Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airiai didžiuojasi išmokę perdirbti buitinę techniką

Jei prieš penkis metus dauguma senų šaldytuvų ir televizorių Airijoje buvo palaidojama savartynuose, tai dabar žaliosios salos gyventojai pagrįstai didžiuojasi užimantys trečią vietą pagal atiduodamos perdirbti elektronikos kiekį, praneša „The Irish Times“
Gaisras kilo skalbykloje.
Skalbimo mašinos / Scanpix nuotr.

Organizacijos „European Recycling Platform“ duomenimis, per metus kiekvienas Airijos gyventojas  atiduoda perdirbti 8,8 kg elektronikos atliekų.

Portalas irishtimes.com skelbia, kad už airius kruopštesni yra tik norvegai, kurie kasmet surenka po 19 kg elektronikos atliekų ir danai, kurie perdirbti grąžina po 15 kg panaudotų elektroninių prietaisų kiekvienas.

„European Recycling Platform“ ir „WEE Ireland“ atstovai neslepia, kad juos pasitempti privertė reikalavimas įgyvendinti ES direktyvas.

Elektronikos prietaisų atliekos pripažintos aktualia Europos problema, nes kasmet europiečiai išmeta 6,5 mln. tonų panaudotų elektroniko prietaisų, kurių bendras svoris 680 kartų viršija Eifelio bokšto Paryžiuje masę.

Tuo tarpu kiekvienas europietis perdirbti gražina tik po 4 kg elektronikos atliekų per metus, nors Europos Komisija jau artimiausiu metu sieks šį skaičių padidinti iki 10 kg.

Paskaičiuota, kad toje pačioje Airijoje, vidutinė šeima namų ūkyje iki pensijos sukaupia vidutiniškai 90 įvairių elektronikos prietaisų, ir šis skaičius nuolatos auga.

Tačiau airiai pagrįstai didžiuojasi perdirbimo srityje aplenkę kaimynus iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Vokietijos.

Logotipas/Žaliasis taakas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius