-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek kilogramų mūsų šiukšlių palaidojama Lietuvos žemėje?

Naujausiais „Eurostat“ duomenimis, Lietuvos sąvartynuose per metus kiekvienas gyventojas palaidoja po 327 kilogramus buitinių atliekų. Blogiau už mus kontinentinėje Europoje tvarkosi tik.... turkai, bulgarai ir bosniai.
Šiukšlės
Šiukšlės / 15min.lt nuotr.

Europos statistikos biuras, remdamasis 2009 metų duomenimis, nustatė, kad reikalai po truputį gerėja – prieš penkerius metus kiekvienas lietuvis užkasti atiduodavo 335 kg, o prieš dešimtmetį – net 351 kilogramą atliekų.

Europos Sąjungoje laidojamų buitinių atliekų vidurkis dabar yra 202 kilogramai kiekvienam žmogui, praėjusio dešimtmečio viduryje siekė 239 kg, o prieš dešimt metų vidutinis europietis išmesdavo vidutiniškai po 287 kilogramus šiukšlių per metus.

Bet pažiūrėkime į tokias šalis, kaip Austrija. Dar 2000-ųjų išvakarėse kiekvienas austras savo žemę „papildydavo“ beveik po 200 kg šiukšlių. Dešimtmečio viduryje šis skaičius krito iki 50 kg, o užpernai dėl šiukšlių perdirbimo ir deginimo šalies žemę tepasiekia mažiau nei 20 kg kilogramų atliekų nuo kiekvieno gyventojo.

Sunku net kalbėti apie tokias šalis kaip Danija, kur prieš dešimtmetį laidojamų atliekų skaičius smuko nuo 68 kilogramų gyventojui iki 32 kilogramų užpernai. Šveicarija, kuri prieš dešimtmetį palaidodavo po 65 kg buitinių atliekų kiekvienam žmogui.... jau antrus metus iš eilės to išvis nedaro! Nei vieno kilogramo!

Lietuvai tikrai dar viskas prieš akis!

Logotipas/Žaliasis taakas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius