Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsteigta Lietuvos telemedicinos asociacija

Sausio 18-ąją įvyko pirmasis „Lietuvos telemedicinos asociacijos“ susirinkimas.
Jau po kelerių metų Lietuvoje atsiras daug telemedicinos paslaugų
Jau po kelerių metų Lietuvoje atsiras daug telemedicinos paslaugų / Aliaus Koroliovo nuotr.

Pasak vieno iš asociacijos viceprezidentų Santariškių klinikų Informatikos ir plėtros centro direktorius Romualdo Kizlaičio, asociacija buvo įsteigta praėjusių metų gruodžio 27 d.

„Šiais metais įvyko pirmasis steigėjų susitikimas, kuriame dalyvavo visi asociacijos stegėjai: informatikai, gydytojai ir sveikatos priežiūros įstaigų vadovai“, – sakė Romualdas Kizlaitis.

Jis yra išrinktas vienu iš asociacijos viceprezidentų. Antrąja viceprezidente išrinkta Skaidra Valiukevičienė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Odos ir venerinių ligų klinikos vadovė.

Asociacijos prezidentu tapo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Akių klinikos profesorius, Telemedicinos centro vadovas Alvydas Paunksnis.

Pagrindiniu savo tikslu asociacijos įkūrėjai įvardija telemedicinos paslaugų plėtojimą Lietuvoje. „Sieksime stiprinti elektronines paslaugas, norime, kad medicinos paslaugos pasiektų nuo specializuotų gydymo centrų nutolusį gydytoją ir pacientą“, – kalbėjo asociacijos viceprezidentas Romualdas Kizlaitis.

Anot „Lietuvos telemedicinos asociacijos“ prezidento, telemedicinos pradininko Lietuvoje profesoriaus Alvydo Paunksnio, ši asociacija įkurta, nes atsirado poreikis plėtoti telemediciną mūsų šalyje, o organizacijos, kuri tuo rūpintųsi kol kas nebuvo.

„Pasaulyje lėšų kiekis, kurios yra skiriamos telemedicinos paslaugoms, nuolatos didėja. 2010 m. buvo skirta 9,8 mlrd. dolerių, 2011 m. – 11,6 mlrd. dolerių. Planuojama, kad 2016 m. telemedicinai bus skirta 27,3 mlrd. dolerių. Tai rodo, kad esame teisingame kelyje“, – teigė prof. Alvydas Paunksnis.

„Lietuvos telemedicinos asociacija“ teiks siūlymus telemedicinos teisinės bazės plėtojimui. Siekiama, kad ši organizacija veiktų kaip informavimo priemonė visuomenei, kuri skelbtų naujausias žinias, kas šiuo metu jau yra nuveikta telemedicinos srityje.

„Kasmet planuojame organizuoti konferencijas, kur dalinsimės patirtimi tiek tarpusavyje, tiek ir su lektoriais iš užsienio.

Norime, kad būtų ruošiama daugiau specialistų, kurie kurtų ir mokėtų naudotis telemedicinos paslaugomis. Be to, norime siųsti atstovus į telemedicinos konferencijas užsienyje ir kitaip dalyvauti tarptautinėje veikloje“, – sakė Romualdas Kizlaitis.

Asociacijos prezidento Alvydo Paunksnio manymu, Lietuva telemedicinos srityje turi gerą perspektyvą. Telemedicina buvo pradėta plėtoti akademiniame lygyje, tačiau pastaruoju metu yra didžiulis poreikis aukštos kokybės medicinos paslaugas priartinti prie žmogaus.

„Šiandien labai stipriai plėtojamos personalinės asmens priežiūros priemonės. Žmogus jau gali siųsti savo duomenis gydytojui, kuris operatyviai sureaguotų į paciento staigius sveikatos pokyčius ir suteiktų pagalbą. Naujosios technologijos padeda paankstinti ligų diagnozę“, – kalbėjo prof. Alvydas Paunksnis.

Kalbėdamas apie telemedicinos perspektyvas Lietuvoje asociacijos viceprezidentas Romualdas Kizlaitis teigė, kad perspektyvos yra didelės, nes požiūris į informacines technologijas yra teigiamas.

„Jei atsiras palanki teisinė ir ekonominė aplinka, Lietuvoje yra daug įmonių, kurios galėtų kurti įrangą, skirtą telemedicinai. Aš tikiu, kad jau po 2-3 metų Lietuvoje atsiras daug telemedicinos paslaugų, kuriomis galės naudotis ir gydytojai, ir pacientai“, – kalbėjo Romualdas Kizlaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius