Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikas miestas Klaipėda prisistato linksmame vaizdo klipe

Klaipėda – pirmas ir vienintelis Lietuvos miestas, priklausantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos sveikų miestų tinklui. Sveiko gyvenimo idėją ir pozityvų požiūrį į gyvenimą klaipėdiečiai sudėjo į vaizdo klipą „Laisvu stiliumi judame pirmyn - į sveiką miestą Klaipėdą!“
Klipe nusifilmavo ir studentai, ir vaikai, ir senjorai.
Klipe nusifilmavo ir studentai, ir vaikai, ir senjorai. / Youtube.com nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

„Vaizdo klipas – tai įrodymas, kad Klaipėdoje gyvena sveiki, aktyvūs ir beprotiškai linksmi žmonės. Į filmavimus aktyviai įsitraukė ne tik lopšelinukai, studentai, senjorai, sportiškas jaunimas, bet ir uostamiesčio ugniagesių, policijos atstovai, net turgaus prekeiviai prieš kameras išdrįso pademonstruoti savo šmaikštumą ir judrumą. Tikimės, kad šis nuotaikingas klipas paskatins į gyvenimą žiūrėti linksmiau ir optimistiškiau. Neveltui sakoma, kad juokas gamina vitaminą C, o optimistai gali džiaugtis kur kas ilgesniu gyvenimu, nei pesimistai“, – pasakojo vaizdo klipą kūrusios UAB „V.R.A.“ direktorė Dovilė Skabickaitė.

Klipas buvo filmuojamas per masines treniruotes. Jose dalyvavo Klaipėdos lopšelio – darželio „Boružėlė“ vaikai, aktyviai įsijungė Socialinių mokslų kolegijos studentai, itin veržlūs treniruotėje buvo Klaipėdos III amžiaus universitete Sveikatos fakultete studijuojantys senjorai. Žmonės sportavo ir šoko neįprasčiausiose vietose. Brandaus amžiaus žmonės šiose treniruotėse sulaukė išskirtinio dėmesio, juolab, PSO 2012 metus paskelbė sveiko senėjimo metais,

„Masinėje treniruotėje mūsų vaikai dalyvavo kupini džiaugsmo ir energijos. Gal dėl to, kad jie pripratę, kad darželyje išties gausu fizinį aktyvumą populiarinančių renginių. Džiaugiamės, kad ir mūsų mažyliai nedidele dalimi prisideda prie projekto „Klaipėda – sveikas miestas“, juk svarbiausia visus sveikos gyvensenos pagrindus padėti nuo pat mažų dienų“ , – sakė Klaipėdos lopšelio – darželio „Boružėlė“ direktorė Regina Dimienė. 

Masinėmis treniruotėmis buvo stengiamasi atkreipti dėmesį ne tik į fizinio aktyvumo naudą sveikatai, bet ir priminti, jog aktyvus žmogus gali džiaugtis kur kas ilgesniu gyvenimu, negu pasirinkę pasyvų laiko praleidimą. 

„Moksliškai yra įrodyta, kad sveikai gyvenančių vyrų gyvenimo trukmė pailgėja net šešeriais metais, moterų – penkeriais. Teigiama, kad jeigu žmogus gyvena aktyvų socialinį gyvenimą, jis gali džiaugtis pusantrų metų ilgesniu gyvenimu. Bent dviem metais amžių prailgina ir fizinis aktyvumas, pavyzdžiui, plaukiojimas, vaikščiojimas ir gimnastika“, – faktus dėstė projektą „Klaipėda – sveikas miestas“ projektą koordinuojančio Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro vadovė Ineta Pačiauskaitė.  

Į PSO Sveikų miestų tinklą Klaipėda priimta daugiau kaip prieš metus. Sveikų miestų asociacija vienija daugiau nei 1 200 miestų iš 30 valstybių ir daugiau nei 20 Baltijos regiono miestų. Europos sveikų miestų judėjimas skaičiuoja jau dvidešimtus metus.

Oficialiai vaizdo klipas pristatomas šį savaitgalį Klaipėdos Švyturio arenoje rengiamoje parodoje „Sveikata ir grožis“.

VIDEO: KLAIPEDA SVEIKAS MIESTAS


 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius