Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Darius Songaila: „Nėra nė vienos komandos, prieš kurią būtų lengva žaisti“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei paskutinės Europos čempionato A grupės rungtynės nieko nelėmė, tačiau žaidėjai turėjo pakankamai motyvacijos sėkmingai baigti pirmąjį etapą.
Darius Songaila (su kamuoliu)
Darius Songaila (su kamuoliu) / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

Nacionalinės komandos veteranas Darius Songaila pažymėjo, kad susitikimą su Portugalija lietuviai paskyrė žaidimo tobulinimui. Puolėjas taip pat pridūrė, jog priešininkai tikrai nebuvo nuvertinti.

„Viskas buvo gerai. Ir kamuolys „vaikščiojo“, ir gynyboje atrodėme gerai. Galbūt antrajame kėlinuke šiek tiek sustreikavo puolimas, pradėjome žaisti individualiai, tačiau po pertraukos viskas apsiramino, stojome atgal į vėžias ir pradėjome žaisti taip, kaip turėjome“, – kalbėjo D.Songaila.

– Kokius uždavinius sprendėte šiose rungtynėse?
– Reikėjo gerinti žaidimą ir spręsti savo uždavinius. Nėra nė vienos komandos, prieš kurią būtų lengva žaisti. Portugalai mums ir įrodė, kad žaidžiant bet kaip negalima laimėti. Nereikia nuvertinti varžovų. Ne kartą tai jau buvo įrodyta ne tik šiame, bet ir kituose čempionatuose. Mums buvo svarbu laimėti.

– Kaip reagavote sužinoję apie turkų pergalę?
– Turkai sužaidė labai gerai. Dabar visos trys komandos iš grupės išėjo su vienu tašku, todėl kitame etape bus sunkiau.

– Kokios mintys apie kitą etapą?
– Sekantis etapas bus sunkesnis. Prancūzija, Vokietija ir Serbija yra pajėgios komandos. Žiūrėjome jų rungtynių, jie žaidžia gerai. Pergalė prieš portugalus mums buvo į naudą, nes reikėjo ir toliau gerinti žaidimą bei ruoštis kitam etapui.

– Ką labiausiai reikėjo pagerinti?
– Reikėjo šlifuoti derinius. Dar nėra taip, kad kiekvienas visuomet būtų ten, kur reikia, ypač ginantis. Portugalai dažnai žaidė „du prieš du“, tad mums tai buvo naudinga.

VIDEO: 15min.lt - Krepšininko Dariaus Songailos interviu po rungtynių su Portugalija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius