Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanų milžinas Marcas Gasolis prie čempionato favoritų priskiria ir Lietuvą

Artėjantį sekmadienio vakarą visų dėmesys bus nukreiptas į Panevėžio areną. Lietuvos ir Ispanijos rinktinių dvikovos, kurią kai kurie jau pavadino būsimojo Europos čempionato finalo repeticija, laukia ne tik šimtai tūkstančių krepšinio sirgalių. Iki principinio mačo likusį laiką su nekantrumu skaičiuoja ir žvaigždžių perpildyta Ispanijos rinktinė.
Mack Gasol
Macas Gasolis. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Čempionato starte sulaukę įnirtingo lenkų pasipriešinimo (83:78), vėliau ispanai žingsniavo be trukdžių (87:73 prieš Portugaliją ir 86:69 prieš Didžiąją Britaniją). Pirmuosius tris priešininkus galima pavadinti krepšinio pasaulio nykštukais. Tačiau būsimasis ispanų priešininkas – Lietuvos rinktinė – neabejotinai bus rimčiausias dabartinių Europos čempionų varžovas.

„Tai bus puikios rungtynės. Panevėžio arenoje susirinks daug sirgalių, kurie sukurs puikią atmosferą“, – paklaustas apie mačo su Lietuva laukimą, tvirtino Ispanijos rinktinės centro puolėjas Marcas Gasolis.

– Kurie Lietuvos rinktinės krepšininkai Jums labiausiai patinka?
– Šarūnas Jasikevičius yra žaidęs „Barcelonos“ klube kartu su mano broliu Pau ir Juanu Carlosu Navarro. Jie yra puikūs draugai. Ispanijoje taip pat yra žaidęs Simas Jasaitis bei Robertas Javtokas, tad mums aikštelėje yra tekę susitikti ne kartą ir mes pažįstam vieni kitus. Bet dabar atėjo metas žaisti krepšinį ir laimėti.

– Kaip Jums Panevėžys?
– Kol kas viskas puiku. Visi čia myli krepšinį. Gatvėse matau vaikus, žaidžiančius krepšinį. Kaip krepšininkas aš negalėčiau norėti nieko daugiau.

– Pirmosios Jūsų rungtynės su lenkais susiklostė labai sunkiai. Vėliau pasiekėte dvi lengvas pergales. Po truputį atrandate savo žaidimą?
– Mūsų žaidimas po truputį gerėja. Pirmosios rungtynės nebuvo labai geros, tačiau mes laimėjome. Rungtynių su britais metu mes žaidėme dar geriau. Ypatingai tai matėsi gynyboje bei kovoje dėl atšokusių kamuolių.

– Kaip manote, kurios komandos bus pagrindinės Ispanijos konkurentės kovoje dėl aukso?
– Į čempionato auksą pretenduoja tikrai daug komandų. Tarkime, kad ir mūsų grupėje yra trys tokios komandos. Tiek Turkija, tiek Lietuva, tiek ir Ispanija gali kovoti dėl aukščiausių vietų. Taip pat ir kitose grupėse yra daug labai talentingų komandų, kurios kovos dėl aukso, tad tikrai nebus lengva.

Žemiau esančiame vaizdo reportaže pateikiame interviu su M.Gasoliu anglų kalba,

VIDEO: 15min.lt - Marc Gasol interview after match with Great Britain team

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius