Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klampioje lietuvių gynybos pelkėje paskendęs Dirkas Nowitzkis: „Šiame čempionate aš nebuvau geriausios sportinės formos“

Į geležinius Dariaus Songailos ir Pauliaus Jankūno gynybos gniaužtus patekęs Dirkas Nowitzkis priminė ant kranto išmestą žuvį, desperatiškai bandančią sugrįžti atgal į jūrą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka. / FIBA nuotr.

Du Lietuvos bokštai – D.Songaila ir P.Jankūnas – visam pasauliui parodė, kaip reikia gintis prieš didžiausią šio Europos čempionato žvaigždę. Sportiniu pykčiu ir vyriškomis ambicijomis apsiginklavusiems lietuviams pavyko D.Nowitzkį išvesti iš pusiausvyros. Nors gyva Vokietijos krepšinio legenda vis bandė imtis iniciatyvos, Lietuvos rinktinės krepšys jam buvo užrištas.

D.Nowitzkis prametė net 13 metimų „iš žaidimo“ ir aikštę paliko savo sąskaitoje turėdamas niekingus 16 taškų. Nepaisant šių statistikos protokole užfiksuotų faktų, vokietis lietuvių gynybai komplimentų nežarstė.

„Nemanau, kad tai buvo geriausia gynyba, su kuria man teko susidurti šiame čempionate. Aš juk turėjau savo progas. Tiesiog šiame čempionate aš nebuvau geros sportinės formos. Šiandien aš pramečiau metimus, kuriuos tiesiog privalėjau pataikyti“, – prieš kelionę namo mintimis dalinosi krepšininkas.

Paklaustas, ar tai buvo paskutinis kartas, kuomet jis atstovavo savo šalies rinktinei, D.Nowitzkis tvirtino atsakymo į šį klausimą dar neturintis.

„Iš tiesų tai dar nežinau. Manau, kad su savo sprendimu dar palauksiu. Laikas parodys“, – kalbėjo krepšinio žvaigždė.

Visą interviu su D.Nowitzkiu (anglų k.) išvysite žemiau esančiame vaizdo reportaže.

VIDEO: 15min.lt - Dirko Nowitzki interviu po rungtynių su Lietuva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius