-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinę į priekį tempęs Mantas Kalnietis nepatenkintas komandos gynyba: „Lenkams leisti įmesti 77 taškus yra gerokai per daug“

Lenkijos krepšininkus taikliomis toliašaudėmis bombomis ir uraganiniu puolimu nušlavusi Lietuvos rinktinė ketvirtadienį priminė tą nesustabdomą komandą, kuri visus traiškė praėjusių metų Pasaulio čempionate Turkijoje. Nepaisant to, puikias rungtynes sužaidęs Mantas Kalnietis akcentavo, jog gintis reikėtų kur kas geriau.
Mantas Kalnietis (kairėje)
Mantas Kalnietis (kairėje) / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

Antrosios įsibėgėjančio Europos čempionato rungtynės virto tikru Manto Kalniečio benefisu. 26 minutes aikštelėje praleidęs ir beveik be klaidų krepšį atakavęs įžaidėjas spėjo įmesti 18 taškų. Krepšininkas taip pat atkovojo 6 kamuolius, atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų ir surinko net 28 naudingumo balus.

– Sakyk, kokios buvo pagrindinės pergalės priežastys?po rungtynių žurnalistai paklausė M.Kalniečio.
– Puolime mes jautėmės itin laisvai. Mūsų aukštaūgiai puikiai kovojo dėl atšokusių kamuolių, tad mums pavyko surengti daugiau greitų atakų. Šiandien mes kur kas geriau jautėme vienas kitą.

– Ar aikštelėje buvo daug improvizacijos? Ar žaidėte griežtai pagal trenerio planą?
– Na, rėmus laikėme. Tačiau lenkai gynyboje tikrai nežibėjo, tad buvo tikrai nemažai improvizacijos, kuri pavyko.

– Ar nekelia nerimo tai, jog du priekinės linijos krepšininkai patyrė traumas? Marijonas šiandien išvis nežaidė, o rungtynių metu traumą patyrusio Pauliaus situacija yra neaiški.
– Nerimas yra dėl kiekvieno žaidėjo. Tikimės, kad jie abu atsigaus. Kita vertus, visi pas mus moka žaisti ir vienas kitą galime pakeisti.

– Po rungtynių su britais Kęstutis Kemzūra akcentavo, jog tos dvikovos metu buvo per mažai greitų atakų. Ar prieš mačą su lenkais treneris davė nurodymą kuo greičiau pulti?
– Taip, jis akcentavo tai, kad vakar dauguma lenkų krepšininkų žaidė po daugiau nei 30 minučių. Tad mes turėjome juos apibėgti. Pasikeisdami mes palaikėme neblogą tempą. Bet nerimą kelia gynyba. Lenkams leisti įmesti 77 taškus yra gerokai per daug.

VIDEO: 15min.lt - Manto Kalniečio interviu po rungtynių su Lenkijos rinktine

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius