-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Senas sąskaitas su turkais suvedusios Serbijos puolėjas Duško Savanovičius: „ Psichologiškai esame labai tvirti“

14 taškų pelnęs Duško Savanovičius tapo vienu iš pagrindinių Serbijos rinktinės pergalės prieš turkus kalvių. Kelis itin svarbius metimus rungtynių pabaigoje pataikęs puolėjas neslėpė, jog dvikova su Turkijos ekipa serbams reiškė labai daug.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / FIBA nuotr.

Iki lygiai prieš metus vykusio Pasaulio čempionato pusfinalio pabaigos buvo likusios 4 sekundės. Su serbais kovojusios Turkijos gynėjas Keremas Tunčeri staigiai nėrė po krepšiu ir taikliu metimu savo komandai padovanojo pergalę 83:82.

Kone identiškas scenarijus susiklostė ir sekmadienį vykusioje lemiamoje Turkijos ir Serbijos rinktinių akistatoje. Iki mačo pabaigos likus 4 sekundėms, Turkijos rinktinė turėjo galimybę persverti rezultatą ir serbus išsiųsti namo. Tačiau šį kartą fortūna šypsojosi serbams. Paskutinę rungtynių sekundę krepšį atakavusio Ersano Ilyasovos metimas buvo netaiklus ir nuaidėjusi finalinė rungtynių sirena paskelbė Serbijos pergalę.

Kamuolį po netaiklaus E.Ilyasovos metimu atkovojęs D.Savanovičius po mačo tvirtino, jog ši akistata su turkais daugeliui Serbijos rinktinės krepšininkų turėjo ypatingą reikšmę.

„Geresnė komanda yra ne ta, kuri turi daugiau garsių žaidėjų. Geresnė komanda yra ta, kuri iškovoja pergalę. Šiandien laimėjome mes“, – tvirtino krepšininkas.

– Kokie įspūdžiai po puikios pergalės? 15min.lt paklausė krepšininko.
– Tai buvo labai svarbi pergalė. Mes ją iškovojome ir keliaujame į ketvirtfinalį. Mūsų forma gerėja kasdien, mes pagaliau atrandame savo žaidimą. Ypač tokie mačai, koks buvo su Turkija, mus daro stipresnius. Kitame etape mes žaisime su Rusija arba Makedonija. Iš tiesų nėra didelio skirtumo, kurį varžovą gausime, nes abi komandos jau įrodė, jog gali demonstruoti gerą krepšinį. Abi rinktinės turi po 6 taškus. Tai pasako viską.

– Kas lėmė šiandienos pergalę prieš turkus?
– Manau, kad geras mūsų nusiteikimas rungtynėms. Daliai iš mūsų šios rungtynės reiškė daugiau nei kitiems. Visi prisimename praėjusių metų Pasaulio čempionato pusfinalį. Ten buvo susiklosčiusi identiška situacija: iki rungtynių pabaigos buvo likusios 4 sekundės ir turkai turėjo kamuolį. Šiandien mes labiau norėjome pergalės. Esame jauna komanda, turinti aiškius tikslus.

– Ar ši Serbijos rinktinė yra pakankamai stipri, kad galėtų kautis dėl čempionato medalių?
– Kodėl gi ne? Mes tai jau įrodėme. Netgi žaisdami blogai mes sugebame laimėti. Tarkime, grupės rungtynės su Izraeliu mums klostėsi labai sunkiai. Tuomet mes įrodėme, kad esame komanda, galinti skinti pergales net ir tuomet, kai būna labai sunku. Panašiai buvo ir šiandien – mes pirmavome 15 taškų skirtumu, vėliau leidome turkams mus pasivyti, bet galų gale vis tiek iškovojome pergalę. Reiškia, psichologiškai esame labai tvirti.

– Prieš rungtynes jus slėgė didžiulė įtampa. Kaip jautiesi dabar?
– Nuostabiai. Po rungtynių įtampa tikrai nuslūgo. Aišku, teisėjui išmetus ginčo kamuolį, mes tuos dalykus turėjome pamiršti, nes tu negali žaisti gerai, jei tave slegia įtampa.

– Ko Serbijos žmonės tikisi iš jūsų komandos?
– Pas mus niekas nekalba apie būtinybę iškovoti, pavyzdžiui, aukso medalius. Žmonės iš mūsų reikalauja, kad aikštelėje atiduotume visas jėgas. Kai tai padarome, niekas mūsų negali smerkti net ir nesėkmės atveju.

Visą interviu su D.Savanovičiumi (anglų k.) išvysite žemiau esančiame vaizdo reportaže.

VIDEO: 15min.lt - Duško Savanovičiaus interviu po pergalės prieš Turkijos rinktinę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius