-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Alus Kauno baruose nebrangs

Kauno maitinimo įstaigų savininkai nekartos Šiaulių, Panevėžio ir Vilniaus verslininkų klaidų: gėrimų ir maisto kainos per finalinį Europos krepšinio čempionato etapą nešoks į viršų.
Tik lietuvių rungtynes stebi keli tūkstančiai žiūrovų
Tik lietuvių rungtynes stebi keli tūkstančiai žiūrovų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Argumentai įtikinami: lietuviams 10 litų už alaus bokalą per brangu, o tikėtis, kad didžiulį pelną atneš užsieniečiai – neverta, nes jų į čempionatą atvyko labai mažai. O ir atvykusieji nepuls krepšinio žiūrėti į barus, nes turi įsigiję bilietus į „Žalgirio“ areną, kurioje rugsėjo 14–18 d. vyks ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir mažasis bei didysis finalas.

Neaukos gero vardo

„Tikrai nedidinsime maisto ir gėrimų kainų. Visomis Europos krepšinio čempionato dienomis įėjimas į klubą nemokamas, nes tai šventė krepšinio sirgaliams, nenorime jos gadinti. Be to, neverta aukoti savo gero vardo dėl tūkstančio papildomų litų“, – patikino Laisvės alėjoje įsikūrusio gyvos muzikos klubo „Džem'Pub“ savininkas Kęstutis Narušas.

Senamiestyje „Daugirdo“ amfiteatre po atviru dangumi rengiamų tiesioginių krepšinio transliacijų organizatorius Vytautas Gustas irgi nemato prasmės kelti kainų: „Nėra tikslo kainas padidinti, o po to staigiai, kaip, pavyzdžiui, Panevėžyje, daryti 30 proc. nuolaidas.“

Verslininkui labiau rūpi sulaukti daugiau žiūrovų per visas, o ne tik lietuvių žaidžiamas rungtynes. Tuomet ir įvairių alkoholinių bei gaiviųjų gėrimų, užkandžių, karštųjų patiekalų būtų nupirkta daugiau.

Pinigai upėmis neplauks

Senamiestyje viskio barą „W 1640“ įkūręs Šarūnas Karalius, kaip ir kiti verslininkai, nesitiki jokių stebuklų per Kaune šiandien prasidėsiantį ir keturias dienas truksiantį finalinį Europos krepšinio čempionatą.

„Nemanau, kad tai bus stebuklų laikas ir pinigai plauks upėmis. Mes gerbiame savo klientą, pas mus ir šiaip lankosi nemažai užsieniečių, todėl alkoholio kainų didinti nematome prasmės“, – tvirtino Š.Karalius.

Verslininkas juokaudamas paragino sirgalius boikotuoti tuos barus, kurie svarbiausių rungtynių dienomis pabrangins alų ir maistą.

„15min“ žiniomis, kelios senamiestyje įsikūrusios užeigos pasielgė gudriau – dar prieš prasidedant Europos krepšinio čempionatui gerokai kilstelėjo maisto ir gėrimų kainas.

Trukdo sirgalių zonos

Verslininkai svarsto, kad barai, klubai sulauktų daugiau lankytojų, jei nebūtų įrengti didžiuliai ekranai, per kuriuos rodomos tiesioginės Europos krepšinio čempionato rungtynių transliacijos, Rotušėje aikštėje, „Daugirdo“ amfiteatre. Nuo šiandien mačus sirgaliai galės stebėti ir prie „Žalgirio“ arenos įrengtoje sirgalių zonoje.

Kiekviena šių vietų talpina po kelis tūkstančius žiūrovų, kurie, kitu atveju, galbūt stebėtų kovas senamiestyje, Laisvės alėjoje įsikūrusiose užeigose.

„Jei ketvirtfinalyje makedonų barjerą Lietuvos rinktinė sėkmingai įveiks, lankytojų visiems nepritrūks, nes krepšinio aistruoliai jau žiūrės visas, o ne tik lietuvių, rungtynes“, – įsitikinęs daug sporto varžybų ir renginių transliuojančio baro „Pub91“ bendraturtis Albertas Balaišis.

Jei mūsų rinktinė iškris iš tolesnės kovos dėl medalių, A.Balaišio įsitikinimu, žiūrinčiųjų krepšinį baruose sumažės 50 proc. Mat daugumai sirgalių rūpi ir emocijas kelia ne pats žaidimas, o Lietuvos rinktinės laimėjimai.

Verslininkų pastebėjimu, lankomumo prasme, užeigoms žymiai naudingesni yra futbolo renginiai – Europos ir Pasaulio čempionatai, Ispanijos, Anglijos pirmenybių, UEFA Čempionų lygos finalai. Per tokias rungtynes nuolat susirenka daug futbolo gerbėjų.

Alaus kaina

Priklausomai nuo alaus rūšies, pusės litro talpos bokalas Kauno centre ir senamiestyje kainuoja nuo 6 iki 8 ir daugiau litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius