-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bronzinės rinktinės nariai nebijo atsidurti sugrįžusių žvaigždžių šešėlyje

Praėjusiais metais Turkijoje pasaulio bronzą Lietuvai nukalę krepšininkai nebijo atsidurti šešėlyje, kai Kęstučio Kemzūros kariauna žygiuos naujų aukštumų Europos čempionate link.
Paulius Jankūnas ir Martynas Pocius
Paulius Jankūnas ir Martynas Pocius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mantas Kalnietis Turkijoje buvo pagrindinis atakų organizatorius ir demonstravo ko gero brandžiausią žaidimą per savo karjerą. Tačiau šiemet sugrįžo Šarūnas Jasikevičius.

Paulius Jankūnas buvo vienas lyderių baudos aikštelėje, tačiau šią vasarą jo pavardės krepšinio gerbėjai beveik nelinksniuoja. Juk grįžo Broliai ir Darius Songaila.

Martynas Pocius į rinktinę įsiveržė kaip uraganas, bet ir jam teks taikstytis su Rimanto Kaukėno autoritetu.

Belaukiant vasaros dažnai buvo kartojamas klausimas: kokia šių metų rinktinė turėtų būti? Remtis bronzą iškovojusia naująja laimėtojų karta ar pasikliauti sugrįžtančiais veteranais?

Kaip niekad margas rinktinės kandidatų sąrašas atsakymą pateikė: K.Kemzūrai teks lipdyti naują darinį. 

„Tai nėra jų ar mūsų rinktinė. Kai žaidi rinktinėje, nebejauti, kad žaidi sau, kad žaidi už save. Čia niekas nesivaiko asmeninės statistikos”, – teigė M.Pocius, paklaustas, ar nesibaimina atsidurti sugrįžusių žvaigždžių šešėlyje.

„Jokių problemų. Kam patinka dėmesys, jo gal ir reikia, man nepatinka, todėl man ir nereikia“, – nepasimetė P.Jankūnas, paklaustas, ar ne apmaudu, jog didesnio dėmesio šią vasarą sulaukia ne bronzinės rinktinės nariai, o naujokai ar sugrįžę veteranai.

„Tie žaidėjai, kurie sugrįžo, nieko neatims, tik pridės kažką. Trenerio laukia sunkus darbas atrinkti dvyliktuką, tačiau, kad ir ką jis pasirinktų, viskas, manau, išeis tik į naudą“, – antrino M.Kalnietis.

Ilgą laiką į Š.Jasikevičių M.Kalnietis žiūrėjo kaip į savotišką mokytoją, pavyzdį. Dabar tai žmogus, kuris sugrįžta, kad atimtų iš jo pagrindinio įžaidėjo vaidmenį.

„Nieko tokio. Turime pamiršti asmenines ambicijas. Mažiau ar daugiau prisidėsi, svarbu, kad komanda laimėtų. Jei laimėsime, visiems bus gerai.

Darbo visiems užteks, ir visi jį turime padaryti gerai. Jokios konkurencijos nejaučiu. Aš turėsiu savo uždavinius, jis (Š.Jasikevičius, – red. past.) turės savo. Man tai tiesiog dar viena proga pasimokyti iš tokio patyrusio žaidėjo”, – kalbėjo M.Kalnietis.

„2010 metai – praeitis. Konkurencija buvo ir bus, tai natūralu. Visi nori patekti į rinktinę. Šiemet suvažiavo geriausi žaidėjai, ir visi nori įrodyti, kad tinka šiai komandai. Kiekvienas atiduodam 100 proc. savęs ir žiūrėsim, kaip bus“, – kalbėjo taip pat pasaulio čempionato bronzą laimėjęs Renaldas Seibutis.

Pasak jo, tik laikas parodys, ar iš skirtingų kartų atstovų sulipdyta rinktinė bus tokia vieninga, kaip praėjusiais metais. „Treneris akcentavo, kad turime siekti kuo geresnės darbinės atmosferos ir kad visi turime galvoti tik apie komandinį žaidimą. Laikas parodys, kaip bus. Kol kas jokios trinties komandoje nėra, todėl tikiuosi, kad viskas bus gerai.“

Abejoju, ar kada nors tarp aukštaūgių rinktinėje buvo tokia konkurencija. Bet tai gerai. Ji leis pamatyti, ką kiekvienas aukštaūgis iš tiesų gali. „Nemanau, kad skirtingas amžius trukdys sukurti tą vienybę. Žaisime Lietuvoje, tad ta vienybė galbūt bus dar didesnė nei pernai. Visi norės įrodyti, kad ne atsitiktinai iškovojome bronzos medalius“, – pridūrė P.Jankūnas.

R.Seibutis kol kas nespėlioja, kokio vaidmens galėtų sulaukti šių metų rinktinėje. „Dar apie vaidmenį anksti kalbėti. Kiekvienas bandys parodyti, ką gali, padaryti maksimumą.“

„Pernai rinktinėje buvo daug mūsų kartos vaikinų, kartu žaidėme jaunimo rinktinėse. Manau, po truputį kartų kaita vyksta“, – kiek drąsiau apie besikeičiančius vaidmenis rinktinėje prabilo P.Jankūnas.

Tiesa, ir jis pats nėra tikras dėl vietos šių metų dvyliktuke. Žalgirietis pripažįsta, kad konkurencija tarp aukštaūgių šiemet kaip niekad didelė.

„Pažiūrėkite, kokie žmonės susirinko. Abejoju, ar kada nors tarp aukštaūgių rinktinėje buvo tokia konkurencija. Bet tai gerai. Ji leis pamatyti, ką kiekvienas aukštaūgis iš tiesų gali“, – kalbėjo P.Jankūnas.

Pernai Lietuvos rinktinė demonstravo greitą ir agresyvų krepšinį. K.Kemzūra neslepia, kad tokį pat žaidimą nori matyti ir šiemet. M.Kalniečio įsitikinimu, tai įgyvendinti dėl padidėjusio rinktinės amžiaus vidurkio problemų nebus.

„Manau, problemų nebus. Jie nėra tokie veteranai, kad nepabėgtų ar kažko padaryti negalėtų. Prisitaikys. Visi turėsime prisitaikyti prie trenerio taktinių planų“, – teigė M.Kalnietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius