Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darjušas Lavrinovičius apie įvaizdį, pažadus ir viltis

Darjušas Lavrinovičius. Aukštaūgis, Lietuvos krepšinio rinktinės duris pravėręs 2005-aisiais. Sugrįžęs į nacionalinę komandą po dvejų metų pertraukos. Visada maloniai bendraujantis su žiniasklaida ir kiek kitaip atsakantis į kiekvieną klausimą. Neslepiantis, kad jo viltys artėjančiame Europos čempionate tokios pat, kaip ir visos Lietuvos žmonių. Žinantis, kokia sunkiausia užduotis teks treneriui Kęstučiui Kemzūrai.
Darjušas Lavrinovičius
Krosas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kokį įspūdį paliko pirmoji treniruočių diena, pirmasis susitikimas su rinktinės nariais?

Labai gerą. Buvau pasiilgęs rinktinės. Malonu sutikti naujus ir senus pažįstamus, po tiek metų vėl pabendrauti, pajusti  tą atmosferą.

Kas nustebino atvykus į Druskininkus?

Beveik viskas tas pats: ten pat gyvename, tokia pat gera atmosfera. Rinktinė pasikeitusi, tačiau visada būdavo naujų veidų. Naujieji vaikinai labai stengiasi pritapti.

Ar neskriausite jaunųjų krepšininkų?

Tikrai pažadame neskriausti. Kasmet keičiasi rinktinės nariai, o ir aš atsimenu, kai buvau jaunas ir su nerimu važiavau į rinktinę. Tuomet mane priėmė kaip lygiavertį krepšininką ir žmogų. Taip elgiamės su visais vaikinais be išimties.

Kokia paties savijauta? Turi kokių nors nusiskundimų?

Kol kas po vasaros viskas labai gerai. Žiūrėsime, kas bus po didesnių krūvių, po to, kai persikelsime į krepšinio aikštelę. Svarbiausia, kad neatsinaujintų senos bėdos.

Kelį šaldaisi ledu...

Čia tik toks mano „imidžas“. Viskas tvarkoje.

Po krepšinio sezono Turkijoje turėjai laisvą mėnesį. Rinktinės stovyklai ruošeisi individualiai ar daugiau laiko skyrei poilsiui?

Ilsėtis nebuvo kada. Tas mėnuo prabėgo lyg viena diena. Buvo daug reikalų. Be to, jau ne tas amžius, kad visą mėnesį galėčiau sau leisti atostogauti. Daug dirbau individualiai.

Tavo nuomone, kokia sunkiausia užduotis teks treneriui Kęstučiui Kemzūrai ruošiantis Europos čempionatui?

Manau, sunkiausia bus palikti tuos 12 ar 14 žaidėjų. Gal nebus sunkiausia apsispręsti, ką imti, o ko ne, bet sunkiausia bus tiems žmonėms pasakyti savo sprendimą. Pasakyti taip, kad neužgautum, kad savo argumentus išdėstytum suprantamai.

Dėl savo likimo jautiesi ramus?

Tikrai ne. Galiu ir po pirmosios stovyklos būti išsiųstas namo. Rinktinėje žais tie, kurie bus geriausios sportinės formos ir geriausiai pritaps prie trenerio sistemos. Ne tiek svarbu bus, krepšininkas jaunas ar patyręs, garsus ar ne.

Kiek pačiam yra tekę bendrauti su treneriu Kęstučiu Kemzūra? Kokį įspūdį jis paliko kaip treneris, kaip žmogus?

Yra tekę nemažai bendrauti. Mano nuomonė pati geriausia. Jis griežtas, bet labai maloniai bendraujantis. Gali jam išsipasakoti, jis išklausys. Bet aikštelėje jis nenusileis nė vienam krepšininkui ir neleis daryti to, ko nori žaidėjas.

Krepšinio gerbėjai sieja milžiniškas viltis su šiuo Europos čempionatu. Kokios tavo paties viltys?

Kaip ir visos Lietuvos. Noriu papulti į trejetuką. Mūsų tikslas priklausys nuo daugybės niuansų, sėkmių ir nesėkmių, todėl apie tai kalbėti dar anksti.

Kada pradėjai galvoti apie rinktinę, laukiantį čempionatą Lietuvoje?

Galvojau visus metus, visą sezoną. Kaip bus, kas bus (šypsosi).

Pasirašei kontraktą su Rusijos krepšinio milžinu Maskvos CSKA klubu. Jau teko viešėti Rusijos sostinėje? Džiaugiesi galimybe žaisti Rusijoje?

Kiekvienais metais džiaugiuosi, kad turiu kur žaisti. Iškart po sezono nuvykau į Maskvą, pasirašiau kontraktą, perėjau medicininę apžiūrą, bendravau su klubo vadovybe. Dabar apie klubą jau nebegalvoju. Visos mintys čia, su šitais vyrais, su šita rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius