Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darjušas Lavrinovičius: „Neduok Dieve, mums kažkas nepasiseks... Žmonėms tai bus kaip šlapiais triusikais per veidą“

Darjušas Lavrinovičius sugrįžo į rinktinės treniruotes. Europos čempionatui kartu su komanda besiruošiantis aukštaūgis nebijo konkurencijos dėl vietos galutinėje sudėtyje, tačiau būgštauja, kad rinktinės nesėkmė artėjančiose pirmenybėse gali būti stiprus smūgis jos sirgaliams.
Darjušas Lavrinovičius
Darjušas Lavrinovičius penktadienį treniravosi jau pilna jėga. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl kojos traumos D.Lavrinovičius trečiadienį nežaidė Slovėnijoje, kur Kęstučio Kemzūros auklėtiniai patyrė vieną skaudžiausių pralaimėjimų (66:80) pasiruošimo čempionatui metu. Tačiau penktadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje su kitais rinktinės kandidatais jis jau plušo pilna jėga.

– Kokia trauma jus kamuoja? – 15min.lt paklausė D.Lavrinovičiaus.

– Viskas jau gerai. Buvau pasitempęs Achilo sausgyslę, kilo nedidelis uždegimas, prisikaupė šiek tiek skysčių. Tačiau dvi dienas nesportavau, gėriau stiprių vaistų, dariau įvairias procedūras ir šiandien treniruotėje jau galėjau sportuoti pilna jėga. Jokių skausmų nebejaučiu.

– Rinktinės žaidimas kol kas nedžiugina. Slovėnijoje pralaimėta didžiuliu skirtumu (66:80), kaip manote, ko dar trūksta?

– Sunku pasakyti. Vienos priežasties niekada nerasi – gal nuovargis, gal treneris dar daug eksperimentuoja... Čia juk dar draugiškos rungtynės. Nereikėtų sureikšminti jų rezultato. Kita vertus, išvadas daryti būtina. Rotacija neturi mūsų išmušti iš vėžių. Tragedijos nėra. Geriau pralaimėti prieš čempionatą ir padaryti išvadas – tada nauda oficialiose varžybose bus didesnė. Geriau pamatyti daugiau bėdų, nei gerų dalykų.

– Kova dėl vietos galutiniame rinktinės dvyliktuke tęsiasi. Ar žaidėjams tai nėra papildomas spaudimas?

– Galbūt šiek tiek ir yra, tačiau, mano nuomone, tai yra tik į gera. Komandoje yra didelė konkurencija, visiems norisi daugiau dirbti, įrodyti, kad yra verti žaisti rinktinėje. Dėl konkurencijos matau tik pliusus.

– O visuomenės spaudimas?

– Taip ir turi būti. Negi žmonės turėtų nieko nekalbėti, nesitikėti, kad mes kažką laimėsime – juk artėja šventė, kuri vyksta tikrai ne kiekvienais metais. Visi turi teisę išsakyti savo nuomonę. Mūsų darbas yra susikaupti varžyboms ir treniruotėms, o ką kalbą aplinkui – tegu kalba. Aišku, bus gaila jeigu, neduok Dieve, teks nusivilti. Visi tikisi medalių, aukso, o mums kažkas nepasiseks... Žmonėms tai bus kaip šlapiais triusikais per veidą (šypsosi).

Akimirkos iš rinktinės treniruotės penktadienį:

VIDEO: 15min.lt - Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė "Siemens Arenoje" Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius