Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos rinktinės treneris Davidas Blattas Klaipėdoje mėgavosi grožio procedūromis

Po sunkios pergalės prieš Slovėnijos rinktinę Rusijos ekipą treniruojantis Davidas Blattas buvo itin gerai nusiteikęs ir leido sau atvirai pakalbėti su žurnalistais.
Rusijos rinktinės treneris David Blarr po varžybų su slovėnais liūdnai juokavo, kad tokios kovos nebenorėtų - tai nemenkas išbandymas sveikatai.
Rusijos rinktinės treneris David Blattas po varžybų su slovėnais liūdnai juokavo, kad tokios kovos nebenorėtų - tai nemenkas išbandymas sveikatai. / A.Venskaus nuotr.

„Gerai, aš jums dabar papasakosiu kai ką. Penktadienį, kai mums buvo laisva diena, turėjau progos pasivaikščioti po miestą. Buvau išėjęs pasižiūrėti, kaip mieste vyksta krepšinio rungtynės trys prieš tris. Vaikščiodamas galvojau: visada kelionėse kuo nors rūpinuosi. Tai vaikais, tai komanda. Kad tik jiems būtų gerai. Kodėl nepasirūpinus šį kartą savimi? Taigi, užėjau į kirpyklą, kur mane apikirpo. Tada paėmiau ir pirmą kartą gyvenime pasidariau pedikiūrą. Juk tai puiku! Be pedikiūro man dar nemokamai padarė veido masažą. Dirbti kitą dieną buvo tikrai žymiai lengviau“, – 15min.lt aviravo rusų rinktinę treniruojantis D.Blattas.

Išbandymas trenerio širdžiai

Itin gerai nusiteikęs D.Blattas po varžybų teigė, jog laukia didžiuliai išbandymai: visos dvylika komandų, žaisiančių Vilniuje, yra itin stiprios.

„Vyrams pasakiau, kad svarbiausia išlaikyti discipilną visų rungtynių metu. Taip buvo ir šiandien. Kai slovėnai buvo išsiveržę į priekį, mes neleidome jiems pabėgti. Nė akimirkai nepaleidome tempo, todėl ir sugebėjome laimėti“, – teigė Rusijos rinktinės treneris.

Žurnalistai spėjo informuoti apie kiek netikėtą Ispanijos ir Turkijos varžybų rezultatą. „Vakar visi matėme ispanus kaip čempionato nugalėtojus. Tačiau šiandien situacija visai kitokia, ir ji nemažai ką keičia. Štai ir krepšinio čempionato grožis – tai, kas buvo vakar ar šiandien, nelemia to, kas bus rytoj. Turime tokią situaciją šiandien, bet negalime žinoti, kaip bus rytoj“, – teigė D.Blattas.

Po rungtynių su slovėnais D.Blattas juokavo, kad tokios rungtynės – didelis išbandymas trenerio širdžiai. „Daugiau tokios kovos nenoriu“, – teigė jis.

D.Blattas turėjo progos pasižiūrėti ir kaip kovoja lietuviai. Jau išanalizavo visas varžybas. „Su Kęstučiu Kemzūra mes esame artimi draugai. Po kovos su ispanais aš pasiūliau prisiminti 2007-uosius, kai rusai žaidė su ispanais. Kartais žaidimas gali būti visai neprognozuojamas. Pasaulio čempionate jūs turėjote Liną Kleizą. Tai, kad jo šiemet nėra, daug ką keičia. Tačiau turite kitą talentą – Joną Valančiūną. Džiaugiuosi, kad turėjau progos su juo pakalbėti. Jis tikrai bus didis žaidėjas“, – teigė D.Blattas.

Organizatoriams – siūlymai

D.Blattas gyrė Europos krepšinio čempionatą Klaipėdoje, netgi juokavo, kad toks galėtų vykti kasmet. Tačiau turėjo ir nemažai pasiūlymų.

„Tai jokiu būdu nėra priekaištai, tik siūlymai. Visi šioje arenoje turi savo kambarius. Kodėl jų neturi treneriai? Manau, tokie turi būti. Ir dar – kodėl kiekvienam čempionatui skiriamas vis kitas kamuolys? Kodėl jis negali būti toks kaip praėjusiame čempionate? Kas įvedė tokią tvarką?“ – retoriškai klausinėjo D.Blattas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius