Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dirkas Bauermannas: „Jaučiu, kad Dirkas Nowitzkis dar nesužaidė paskutinių rungtynių už Vokietiją“

Vokietijos krepšinio rinktinei Europos čempionatas baigėsi. Iki pat pabaigos šeimininkų komandai ir sirgaliams nervus tampę varžovai po paskutinių rungtynių turnyre dėkojo lietuviams už svetingumą.
Dirkas Nowitzki
D.Bauermannas vylėsi, jog Dirkas Nowitzkis dar žais už Vokietijos rinktinę. / FIBA nuotr.

Išsamią Lietuvos ir Vokietijos rinktinių mačo statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specialioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

„Jautėmės čia kaip namuose. Ačiū Lietuvai už tokį puikų čempionatą. Noriu tik palinkėti, kad šeimininkai sudrebintų turnyrą“, – sakė vokiečių treneris Dirkas Bauermannas.

Jis neslėpė, jog pralaimėjimas (75:84) paskutiniame E grupės mače buvo labai sunkus. „Tačiau sveikinu Lietuvą ir trenerį Kęstutį Kemzūrą. Čempionate mes žaidėme prieš daug stiprių komandų, bet nė viena iš jų taip aktyviai nesistengė atimti kamuolio iš Dirko Nowitzkio ir Chriso Kamano“, – lietuvių gynyba žavėjosi D.Bauermannas.

„Ketvirtajame kėlinyje išsiveržėme į priekį, atrodė, kad perlaušime rungtynes, tačiau lietuviai išliko ramūs, apsigynė, pelnė kelis svarbius taškus ir laimėjo. Jų gynyba buvo tiesiog per gera. Tuo tarpu mes praradome kelis kamuolius, nespėjome grįžti prie savojo krepšio. Lietuviai pasinaudoja kiekviena tokia, kad ir mažyte klaida“, – tęsė D.Bauermannas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vokietijos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dirkas Bauermannas
Dirkas Bauermannas

Paklaustas ar tikisi rinktinėje dar treniruoti 33 metų Dirką Nowitzkį, D.Bauermannas prapliupo komplimentais. „Nėra geresnio žmogaus krepšinyje. Jis galbūt yra geriausias visų laikų krepšininkas Europoje ir vienas iš trijų geriausių pasaulyje. Jis nepailsėjo po to, kai šiemet laimėjo NBA lygą, tačiau atvyko ir atidavė visą save. Manau, 99 proc. NBA žaidėjų taip nepasielgtų. Jis yra nuostabus pavyzdys jauniesiems žaidėjams. Jeigu atvirai, aš jaučiu, kad jis dar sugrįš. Gal ne kitąmet, gal ir ne po dvejų metų, bet jis dar žais už Vokietiją“, – vylėsi D.Bauermannas.

„Per pastaruosius metus mes stengėmės užauginti jaunąją krepšinio kartą. Manau, kad šiame čempionate atsiskleidė ne vienas iš jų. Kad ir Robinas Benzingas. Jis į lietuvių krepšį įmetė 18 taškų. Manau, jog šiame čempionate įrodėme savo charakterį – niekada nepasiduoti ir kovoti iki galo“, – pasidžiaugė D.Bauermannas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius