Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Traumų išretinta Lietuvos rinktinė nervingame mače palaužė Latviją

Lietuvos krepšinio rinktinė iškovojo trečiąją pergalę pasiruošimo Europos čempionatui metu. Net ir be traumuotų trijų aukštaūgių, Kęstučio Kemzūros auklėtiniai šeštadienį Panevėžyje įrodė savo pranašumą prieš ne stipriausios sudėties Latviją – 95:75.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius piktinosi grubiomis latvių pražangomis. / BFL nuotr.

Tapk 15min/Sportas draugu FACEBOOK tinkle ir pirmasis sužinok svarbiausias naujienas.

Draugiškame mače su kaimynais latviais vėl nepavyko išvengti nervingų epizodų. Grubių pražangų išprovokuoti su varžovais apsistumdė Jonas Valančiūnas ir Šarūnas Jasikevičius. Laimei, į rimtesnius konfliktus tai neperaugo.

Dėl traumų šiame mače nežaidė Robertas Javtokas, Kšyštofas Lavrinovičius ir Darius Songaila. Kapitonas R.Javtokas be nuskausminamųjų vaistų negali pajudinti net rankų, o K.Lavrinovičių vis dar kankina nugaros spazmai. Geriausia D.Songailos situacija, jis jau beveik pasveiko po užspausto nervo.

Priekinės linijos netektis kompensavo Marijonas Petravičius. Galingai žaidęs vidurio puolėjas pelnė net 26 taškus (16/18 baudos metimų).

Klampios rungtynės

Šeimininkai savo sąlygas ėmė diktuoti nuo pat mačo pradžios (5:0, 22:12). Iš jaunų, bet agresyvių krepšininkų sudaryta Latvijos rinktinė aktyviai stengėsi neatsilikti (26:22), tačiau lietuviai netrukus vėl pirmavo dviženkle persvara (41:31).

Vienu metu šeimininkų persvara siekė ir 16 taškų (51:35), tačiau atsikratyti nervinės įtampos K.Kemzūros auklėtiniams nesisekė. Įsivėlę į klampų, neparankų žaidimą – lietuviai dėl pergalės turėjo kautis iki pat mačo pabaigos.

Ketvirtajame kėlinyje varžovai buvo priartėję iki 8 taškų (79:71), tačiau gelbėtojo vaidmens ėmėsi M.Petravičius. Vidurio puolėjas toliau daužė į šipulius varžovų gynybines užtvaras ir įtvirtino šeimininkų pergalę. Palūžę latviai mačo pabaigoje buvo atsilikę ir 22 taškais (95:73).

Lietuviai šiame mače padarė tik 10 klaidų (latviai – 14) ir dominavo beveik pagal visus statistikos rodiklius. Tiesa, latviai taikliau metė tritaškius (28,6 proc. – 4/14 prieš 30,8 – 8/26) ir atkovojo daugiau kamuolių po varžovų krepšiu (6 prieš 9).

Lietuva: Marijonas Petravičius 26 (16/18 baudų), Darjušas Lavrinovičius, Paulius Jankūnas ir Martynas Pocius po 13, Rimantas Kaukėnas 9, Tomas Delininkaitis 8, Mantas Kalnietis 7, Jonas Valančiūnas 5, Simas Jasaitis 1.

Latvija: Janis Blumas 21, Janis Strelniekas 16, Dairis Bertanis ir Rolandas Freimanis po 7.

Kitas išbandymas – Slovėnijoje

Šeštadienio mačas su Latvija lietuviams buvo trečiasis per tris dienas. Ketvirtadienį Kaune mūsiškiai 88:76 ant menčių patiesė Ispaniją, tačiau penktadienį Panevėžyje – 80:88 buvo priversti pripažinti Rusijos pranašumą.

Iš viso pasiruošimo Europos čempionatui etape lietuviai iškovojo 3 pergales ir patyrė 4 pralaimėjimus. Tuo tarpu Ainaro Bagatskio treniruojami Latvijos krepšininkai geru žaidimu kol kas nedžiugina – 0 pergalių ir 5 pralaimėjimai.

Iki pirmųjų rungtynių Europos čempionate lietuviams liko sužaisti du kontrolinius mačus. Trečiadienį, rugpjūčio 24 dieną, mūsiškiai išvykoje dar kartą pasitikrins jėgas su slovėnais, o pasiruošimą užbaigs rugpjūčio 27 dieną maču Vilniuje su Gruzija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius