Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos čempionato antroji diena: prognozės

Europos krepšinio čempionate – antroji varžybų diena. 15min.lt ir vėl pateikia savo prognozes – kurių komandų pergalių galima tikėtis šiandien?
Suomijos ir Kroatijos rungtynių akimirka
Suomijos ir Kroatijos rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Latvija – Serbija
15% – 85%

Įnirtingai priešinęsi prancūzams, vakar latviai parodė, kokį geriausią žaidimą jie gali demonstruoti. Įstabus Janio Blūmo žaidimas ir puikus pataikymas iš toli išlaikė įtampą visų rungtynių metu. Kitose rungtynėse laukia ne ką prasčiau už prancūzus atrodantys serbai, kurie vakar nugalėjo į Europos čempionatą po ketverių metų pertraukos grįžusią Italijos rinktinę. Daugiau lygiaverčių žaidėjų turintys serbai  turėtų nesunkiai kontroliuoti rungtynių eigą.

Portugalija – Ispanija
5% – 95%

Vakarykštėse rungtynėse nemažai vargo turėję ispanai pagaliau privalo pabusti. Po sunkių rungtynių kelyje pasitaikanti Portugalija turėtų tapti puikiu atpirkimo ožiu. Portugalai vakar triuškinamai pralaimėjo turkams, bet tai mažai ką turėtų stebinti. Ispanijos laukia lengvas pasivaikščiojimas.

Bosnija ir Hercogovina – Juodkalnija
35% – 65%

Abi rinktinės vakar turėjo gan sudėtingas rungtynes: juodkalniečiai tik po pratęsimo įveikė makedonus, o bosniai nusileido graikams. Nors nė viena iš šių rinktinių stebuklų nedemonstruoja, žaisti gali su visais. Pagal žaidėjų meistriškumą pranašumas kryptų į juodkalniečių pusę, bet bosniai turi neišnaudotą rezervą – Mirzą Teletovičių, kuris prastai kelias rungtynes iš eilės retai kada sužaidžia. Juodkalniečių gretose dar neprabilo ir Nikola Pekovičius.

Bulgarija – Belgija
55% – 45%

Solidžias rungtynes vakar prieš Slovėniją sužaidusi Bulgarija šiandien susitinka su belgais, kurie vakar buvo sutriuškinti gruzinų. Žaidimo kokybei įtakos ypatingai turi tai, kad prieš pat čempionatą iškrito belgų lyderis Axelis Hervelle. O bulgarams prieš nukraujavusius belgus turbūt yra viena iš retų galimybių iškovoti pergalę.  

Didžioji Britanija – Turkija
30% – 70% 

Turkai pamažu jau pajaučia savo žaidimą. Nors vakar sutriuškinta turbūt silpniausia grupės rinktinė, tai prideda pasitikėjimo savimi. Visos rinktinės grandys yra pakankamai gerai sukomplektuotos, ko nepasakysi apie britus. Žinoma, jeigu šiandien nebus Luolo Dengo sėkminga diena, turkai turi daug daugiau galimybių.

Izraelis – Prancūzija
15% – 85%

FIBA nuotr./Rungtynių akimirka
T.Parkeris

Prancūzai čempionatą pradėjo gana sunkia pergale. Jei būtų pasitaikęs šiek tiek pajėgesnis varžovas, turbūt būtų buvęs pirmasis pralaimėjimas. Laimei, to pavyko išvengti ir šiandien į aikštelę prancūzai turėtų eiti gerokai labiau susikaupę. Rinktinė stipri, pajėgių žaidėjų pakankamai. O Izraelis yra viena labiausiai nenuspėjamų rinktinių, kuri rungtyniauja priklausomai nuo nusiteikimo. Ypač jeigu rungtynių pradžioje dar krenta tritaškiai metimai. Bet tai neturėtų įvykti šiandien.

 

Suomija – Graikija
35% – 65%

Kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad graikai gali žaisti tik prieš silpnesnes rinktines. Jau vakar jie turėjo vargo su bosniais. Suomiai yra kiek mažiau talentingi, mažiau patyrę, bet noras laimėti didelis. Tai jie parodė ir kovoje su kroatais. Jie neturi ko prarasti, tad pamėgins įkasti visiems. Tik Suomijos rinktinės bėda yra ta, kad nėra lygiaverčių žaidėjų ant suolelio lyderiams pakeisti. Tai mažina jų šansus laimėti.

Gruzija – Rusija
35% – 65%

Gruzinų rinktinė yra neblogai sustyguota. Į žaidimą įjungti visi, kurie tik pasirodo aikštelėje. O rusų žaidimas yra daugiau vienpusiškas. Jei rezultatas apylygis, viską bandoma daryti per Andrejų Kirilenką. Bet Gruzijos rinktinėje patikimų gynybos specialistų, galinčių sustabdyti AK, nėra. Tiesa, likę rusų žaidėjai individualiai stipresni už gruzinus, tad norint pakovoti dėl pergalės, gruzinams teks rungtyniauti virš savo galimybių ribos.  

Makedonija – Kroatija
45% – 55%

Makedonija atvyko kovingai nusiteikusi, tik po pratęsimo pralaimėta juodkalniečiams. Nors Kroatijos rinktinės stipriausia grandis atrodo gynėjai, tuo pačiu gali pasigirti ir makedonai, turintys gerą įžaidėjų tandemą: Bo Mccalebą ir Vlado Iljevskį. Tad varžovų spragų kroatams teks ieškoti kitur.  

Italija – Vokietija
50% – 50%

FIBA nuotr./Rungtynių akimirka
D.Nowitzkis

Vakar dienos rungtynėse su serbais italų trio neiššovė, bet tai nereiškia, jog tai negali nutikti šiandien. Žinant, kad Dirkas Nowitzkis nėra geriausias gynybos specialistas, Andrea Bargnani atsiranda daugiau galimybių. Tačiau Vokietijos rinktinė yra labiau komandiška, stengiasi labiau įžaisti kamuolį. Jeigu italai sugebės susikaupti ir nepiktnaudžiauti metimais, šiame mače gali nutikti visko. 

Lenkija – Lietuva
20% – 80%

Rungtynės su britais parodė, kad lietuviai yra dar toli gražu ne pačios geriausios sportinės formos. Šiandien Lietuvos rinktinės laukia akistata su lenkais, kurių žaidimo lygis maždaug vienodas kaip ir britų. Vakar dienos lenkų rungtynės parodo, kad ispanai visai neįvertino varžovų. Už to lenkai bandė užsikabinti, bet, deja, nepavyko. Lietuviams, žinoma, būtina maksimaliai susikaupti ir rezultatas bus tikrai palankus.

Ukraina – Slovėnija
30% – 70%

Ukraina jau pirmose rungtynėse įrodė, kad turi potencialo ir gali žaisti. Itin gerai žiūrisi Ukrainos priekinė linija ir pagrindinis vidurio puolėjas Viačeslavas Kravtsovas. Taip pat rinktinę neblogai valdo įžaidėjas Stevenas Burttas. Tiesa, trūksta patikimų žaidėjų ant suoliuko. Visų savo galimybių šiame čempionate rungtynėse su bulgarais neatskleidė ir slovėnai. Žvaigždžių rinktinėje netrūksta, galbūt tik geresnio tarpusavio supratimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius