Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikų treneris Iliasas Zouras apie teisėjų skandalą: „Nenoriu apie tai kalbėti“

Kauno „Žalgirio“ stratego Iliaso Zouro diriguojama Graikijos rinktinė Europos krepšinio čempionate Lietuvoje pergales raško ir be ryškiausių žvaigždžių. Kartų kaitą išgyvenantys graikai kol kas suklupo tik kartą, tačiau sėkmingą pasirodymą pritemdė kritęs teisėjų skandalo šešėlis. „Nieko nežinau. Be to, nenoriu apie tai kalbėti“, – nukirto I.Zouras.
Graikijos krepšinio rinktinės treneris Ilias Zouras
Iliasas Zouras gyrė auklėtinius dėl komandinio krepšinio. / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

I.Zouras leido suprasti, jog dėl Graikijos krepšinio federacijos nario Stavroso Elliniadžio teisėjams darytos įtakos kilęs skandalas yra neteisingas. Jo auklėtiniai nusipelno pagarbos dėl rodomo žaidimo ir rezultatų.

Ketvirtadienį I.Zouras ir Graikijos rinktinė švytėjo iš laimės. Ant menčių svarbioje F grupės dvikovoje buvo parversta pajėgi Slovėnijos rinktinė – 69:60. Po šios pergalės bilietas į čempionato ketvirtfinalį tapo ranka pasiekiamas.

„Iškovojome labai svarbią pergalę. Trenerių štabas atliko puikią varžovų žaidimo analizę. Nuostabiai gynėmės. Mus tai išgelbėjo, nes tada, kai negalėjome užpulti – apsigynėme“, – džiaugėsi I.Zouras.

Treneris noriai dalijo interviu graikų, anglų ir net prancūzų kalbomis. Sezoną (2006–2007 m.) legendinį Paryžiaus „Paris-Levallois“ treniravęs 45 metų graikas laisvai kalba prancūziškai.

– Treneri, mokate daug kalbų, gal jau galima jus kalbinti ir lietuviškai? – 15min.lt žurnalistas paklausė I.Zouro po pergalės prieš Slovėniją.

– Dar ne (juokiasi). Manau, kitąmet.

– Šių metų Graikijos rinktinė neturi didžiausių žvaigždžių, tačiau jūs laimite rungtynes. Kur paslaptis?

– Komanda. Tai svarbiausia – turėti komandą. Aš tikiu komandos dvasia. Kad ir mače su slovėnais – nuo suolo pakilę žaidėjai kažkuo prisidėjo. D.Mavroeidis ir K.Papanikolaou pelnė keletą labai svarbių taškų, V.Xanthopuolous pakeitė žaidimo ritmą, nors iš žaidė neilgai (5 min. – aut. past.). Svarbu, kad kiekvienas žaidėjas gali duoti komandai naudos.

Ši rinktinė yra jauna, su daug naujų žaidėjų. Turime tik tris krepšininkus iš praėjusių metų komandos. Reikia laiko, kad susižaistume. Ypač puolime. Ši komanda yra sukurta ateities pergalėms.

– Pirmoje mačo su Slovėnija pusėje varžovus tiesiog triuškinote, kas nutiko antroje?

– Nepataikėme laisvi. Pirmoje pusėje mes žaidėme su vienu aukštaūgiu, nors slovėnai – su dviem. Po pertraukos ir aš išleidau du aukštaūgius. Tuomet mes šiek tiek praradome savo ritmą, nes nebežaidėme taip greitai. Ypač puolime.

Tikiuosi, jog neteks žaisti prieš Lietuvą, – vylėsi I.Zouras.

– Kas lėmė pergalę?

– Gynyboje buvome tiesiog nepriekaištingi. Puikiai gynėmės vienas prieš vieną ir supainiojome slovėnus. Mačo pabaigoje labai svarbius metimus pateikė N.Zisis, A.Fotsis ir šiek tiek anksčiau K.Papanikolaou.

Ši pergalė yra labai svarbi, tačiau nieko daugiau. Mums reikia dar vienos pergalės, kad galėtume vykti į Kauną. Tikimės, jog taip ir bus. Norėčiau grįžti namo (šypsosi).

– Jeigu pateksite į ketvirtfinalį, žaisite Kauno „Žalgirio“ arenoje. Kaip manote, ar žiūrovai Kaune palaikys jūsų rinktinę?

– Nežinau. Pirmiausia, tikiuosi, jog neteks žaisti prieš Lietuvą, o tada tikiuosi, kad Kaune susirinkę žiūrovai palaikys mane (šypsosi). Mums to reikia. Jeigu išlaikysime savo žaidimą, manau, būsime verti patekti tarp aštuonių geriausių čempionato rinktinių.

– Turbūt sekate ir Lietuvos rinktinės žaidimą, kokia jūsų nuomonė apie šeimininkų rinktinę?

– Puiki. Labai džiaugiausi matydamas, kaip nuostabiai Mantas (Kalnietis – aut. past.) žaidė su Serbija. Taip pat ir P.Jankūnas. Tačiau visa Lietuvos komanda žaidžia nuostabiai – gerai ginasi ir žaibiškai atakuoja. Plius sirgaliai – jie suteikia didžiulį pranašumą. Linkiu lietuviams nukeliauti iki pabaigos, iki finalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius