Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 29 /22:11

„EuroBasket 2011“ atidarymo šventėje pasiektas pasaulio kamuolio mušinėjimo rekordas

Pirmadienį Vilniuje įvyko ilgai laukto Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2011“) atidarymo šventė. Jos metu, tikimasi, buvo pasiektas naujas pasaulio kamuolio mušinėjimo rekordas. Skaičiuojama, kad kamuolį vienu metu Lietuvoje mušinėjo per 60 tūkst. sirgalių.
Lietuvos krepšinio sirgaliai siekė pasaulio kamuolio mušinėjimo rekordo.
Krepšinio sirgaliai siekė pasaulio kamuolio mušinėjimo rekordo. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rekordo siekta smagiai ir chaotiškai. Tai patyrė ir 15min.lt žurnalistas, buvęs minioje sostinėje prie Baltojo tilto. Reporteris bandė žaliojoje vejoje viena ranka bumbsėti kamuolį, o kita – nufilmuoti tai, kas vyksta čia pat ir aplinkui (žr. vaizdo įrašą apačioje, – red. past.). Tačiau tai nebuvo lengva, nes iš šalies vis atskriedavo nesuvaldytų sviedinių, išmušančių mušinėjamą kamuolį. Šiaip ne taip pasiektą rekordą vainikavo energingasis M.Mikutavičiaus, Manto ir Mios krepšinio himnas.

Vaizdo reportažas iš kamuolio mušinėjimo rekordo siekimo akcijos:

VIDEO: 15min.lt - Kamuolio bumbsėjimo rekordas: chaosas ir smagumas

Paprastai atidarymo iškilmės Europos krepšinio čempionatuose nėra rengiamos – pirmenybės startuoja tada, kai prasideda pirmosios rungtynės. Tačiau Lietuvoje buvo surengta didžiulė šventė – kartu su naujojo televizijos TV3 sezono pristatymu.

Pagrindinės iškilmės vyko Vilniuje, prie Baltojo tilto, tačiau su „EuroBasket 2011“ atidarymu susiję renginiai pirmadienį buvo surengti visoje Lietuvoje.

Pirmosios oficialios čempionato krepšinio rungtynės įvyks trečiadienį, rugpjūčio 31 dieną.

„EuroBasket 2011“ atidarymo šventės eiga:

18.53 val.

S.Chadasevičiaus nuotr./Eilė prie įėjimo į specialią zoną, kur bus siekiama kamuolio muainėjimo rekordo.
Eilė prie įėjimo į specialią zoną, kur bus siekiama kamuolio mušinėjimo rekordo.

„EuroBasket 2011“ atidarymo šventėje bus siekiama ir naujo pasaulio rekordo – planuojama, kad vienu metu bus mušinėjama net 60 tūkst. kamuolių.

„Teko pastovėti eilėje apie valandą, tačiau jau esu specialioje zonoje. Pirmas įspūdis: žmonių daug, tačiau krepšinio kamuolių – dar daugiau. Apie penkis kartus. Keista, tačiau didžiąją specialios zonos dalį užima žolė, tačiau galbūt visi norintys mušinėti tilps gatvėje?“ – pasakojo pasaulio rekordo siekimo akcijoje taip pat užsiregistravęs 15min.lt žurnalistas Saulius Chadasevičius.

Organizatoriai planavo, jog Vilniuje vienu metu kamuolius turėtų mušinėti 15 tūkst. entuziastų.

19.16 val.

Marijonas, Mia ir Mantas šventę pradėjo oficialiu krepšinio himnu – „Celebrate BasketBall“. Mia scenoje pasirodė su krepšinio tinklelio suknele.

19.20 val.

„Šios dienos laukėme 70 metų. Mūsų krepšinis yra įkvėptas 1937 ir 1939 metų auksinėmis pergalėmis. Linkiu visiems – ir krepšininkams, ir sirgaliams – didžiulės šventės. Ir pergalių!“ – sveikino šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

19.23 val.

Simbolinę atidarymo juostą perkirpo „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas ir krepšininkas Linas Kleiza kartu su premjeru Andriumi Kubiliumi, TV3 generaline direktore Laura Blaževičiūte ir Vilniaus meru Artūru Zuoku.

19.38 val.

„Lietuvai teko ilgokai palūkėti iki surengiant antrąjį Europos čempionatą. Nuo pat auksinio 1939 metų finišo. Prabėgus daugiau nei 70 metų, Lietuva labai pasikeitė – nepasikeitė tik meilė krepšiniui. Kartu su Lietuvos valdžia stengėmės, kad šis čempionatas būtų geriausias istorijoje. Pirmą kartą į aikštelę išbėgs net 24 komandos. Visi puikiai žinome, kad nugalėtojas bus tik vienas, tačiau aš sėkmės linkiu visoms rinktinėms“, – kalbėjo „FIBA Europe“ prezidentas islandas Olafuras Rafnssonas.

Netrukus kartu su Lietuvos Prezidente D.Grybauskaite jis lietuviškai ištarė: „Tegul tai prasideda!“

20.13 val.

Pasaulio kamuolio mušinėjimo rekordo bus siekiama visoje Lietuvoje: sirgalių zonose prie sporto arenų Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Alytuje, prie pramogų centro „Mega“ Kaune ir Upės gatvėje Vilniuje. Kamuoliai taip pat bumbsės senelių globos namuose Svėdasuose ir Legailiuose, vaikų socializacijos centre Vėliučionyse, Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje bei Alytaus pataisos namuose.

Planuojama, kad iš viso vienu metu bus mušinėjama per 60 tūkst. kamuolių. Kamuolius Lietuvai dovanojo tarptautinė krepšinio federacija FIBA, o akcijos dalyviai juos galės pasilikti sau.

Kiekvienas dalyvis turės mušinėti kamuolį į žemę viena ranka 5 minutes. Akciją akylai stebės tarptautiniai vertintojai, nes mušinėjimo metu dalyvis gali būti diskvalifikuotas, jei nustos mušinėti kamuolį arba pames kamuolį iš rankų.

20.22 val.

Pasaulio kamuolio mušinėjimo rekordo siekimas prasidėjo!

20.23 val.

15 tūkst. Vilniuje, 13 tūkst. Kaune, 10 tūkst. Klaipėdoje, po 8 tūkst. Šiauliuose ir Panevėžyje, 7 tūkst. Alytuje – taip buvo paskirstyti kamuolių mušinėtojai visoje Lietuvoje.

20.32 val.

Televizijos kameroms filmuojant rekordo siekimą, buvo aiškiai matyti ne vienas pažeidimas. Vieni sirgaliai kamuolio visai nemušinėjo, kiti pamesdavo kamuolį, dar kiti – darydavo tai keisdami rankas. Kiek tiksliai sirgalių teisingai išmušinėjo kamuolį 5 minutes, paaiškės viską suskaičiavus oficialiems rekordo stebėtojams.

Lietuva taptų pasaulio rekordininke, jei aplenktų Lenkiją, kurioje taip pat prieš Europos krepšinio čempionatą 2009 metais vienu metu bumbsėjo 30 tūkst. kamuolių.

21.44 val.

Pirmadienio vakarą finišavo ir unikali, daugiau kaip 100 miestų bei miestelių aplankiusi akcija „Varom už Lietuvą“. Apkeliavęs visą Lietuvą krepšinio kamuolys bus įteiktas jau Panevėžyje besitreniruojantiems rinktinės krepšininkams.

Į renginį treneris Kęstutis Kemzūra ir rinktinės krepšininkai atvyko iš karto po vakarinės treniruotės. Tiesa, gerokai vėliau nei planavo renginio organizatoriai.

22.08 val.

Atidarymo šventėje taip pat buvo įžiebtas rekordinis 40 metrų ilgio krepšinio krepšys, apsupęs Vilniaus televizijos bokštą.

VIDEO: 15min.lt - Įžiebtas rekordiškai didelis krepšinio krepšys ant televizijos bokšto

„EuroBasket 2011“ ir TV3 naujojo sezono atidarymo šou vaizdo reportažas:

VIDEO: 15min.lt - "Eurobasket 2011" ir TV3 naujojo sezono atidarymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius