Išsišokėliai makedonai – jau „Eurobasket 2011“ ketvirtfinalyje

Be abejonės didžiausi Europos krepšinio čempionato Lietuvoje išsišokėliai makedonai tęsia pergalingą žygį. Ketvirtadienį Vilniuje jie 65:63 (13:12, 16:14, 25:18, 11:19) įrodė savo pranašumą prieš net ir be pagrindinio lyderio Zazos Pačulios kovingai žaidusią Gruziją.
Bo Mccalebbas (centre)
Bo McCalebbas (centre) išvedė Makedoniją į ketvirtfinalį. / FIBA/Liusjeno Kulbbio nuotr.

Išsamią Makedonijos ir Gruzijos rinktinių mačo statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specialioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

Ši pergalė makedonams garantavo vietą Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje. Tuo tarpu pirmenybių debiutantai gruzinai su nuliu įskaitinių pergalių nukrito į F grupės dugną ir iki minimumo sumažino savo galimybes žengti tolyn.

Pirmąją F grupės dvikovą ketvirtadienį „Siemens“ arenoje stebėjo 3 000 žiūrovų. Tačiau apie 200 gruzinų sirgalių, pasitelkę į pagalbą lietuvius, užkūrė tikrą pirtį saujelei makedonų gerbėjų.

Taškas į tašką vykusiame mače makedonai atitrūko antrojo kėlinio viduryje (24:14), tačiau gruzinai nepasidavė ir po didžiosios pertraukos jau buvo priekyje (34:35).

Natūralizuoto amerikiečio Bo McCalebbo pastangomis makedonai vėl susigrąžino dviženklį pranašumą prieš pat ketvirtąjį kėlinį (52:38). Atrodė, kad mačo nugalėtojas jau nebekelia abejonių, tačiau aktyviai sirgalių palaikomi gruzinai nenuleido rankų.

Likus trims minutėms makedonai dar pirmavo (61:54), bet klaidos ir netaiklūs metimai leido gruzinams pasivyti. Likus 16 sek. Nikolozas Tskitišvilis baudos metimais išlygino rezultatą (63:63), tačiau gruzinų svajonę apie pratęsimą sudaužė B.McCalebbas. Vikrusis vos 178 cm ūgio įžaidėjas prasiveržė po krepšiu ir paskutinėmis sekundėmis pataikė pergalingą dvitaškį.

Triumfuojantys makedonai pašoko nuo atsarginių žaidėjų suolelio – jie jau užsitikrino vietą tarp aštuonių geriausių „Eurobasket 2011“ ekipų.

Makedonija: B.McCalebbas 27 (4 rez. perd.), P.Antičius (7 atk. kam.) ir V.Stojanovskis – po 8, V.Ilievskis 6.

Gruzija: N.Tskitišvilis 20 (10 atk. kam.), V.Sanikidzė 15 (7 rez. perd.), M.Markoišvilis 8.

Kitose F grupės varžybose ketvirtadienį dar žais Rusija su Suomija ir Graikija su Slovėnija.

F grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. *Makedonija 3 3 0 +18
2. Rusija 2 2 0 +8
3. Slovėnija 2 1 1 +11
4. Graikija 2 1 1 +6
5. Suomija 2 0 2 -22
6. Gruzija 3 0 3 -21

* – užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius