-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jonas Mačiulis: „Ši trauma į mano karjerą įneš jovalo“

Su Lietuvos krepšinio rinktinės ir Milano „Armani Jeans“ puolėju Jonu Mačiuliu susisiekėme netrukus po krepšininko apsilankymo pas italų medikus. Išsamesni tyrimai patvirtino pirminę diagnozę – trūko dešiniojo kelio priekinis kryžminis raištis.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kryžminiai raiščiai. Tokia buvo pirminė diagnozė, tokia ir paskutinė“, – 15min.lt teigė J.Mačiulis.  26 metų krepšininkas traumą patyrė ketvirtadienio rungtynėse su Kremonos „Vanoli-Braga“ ekipa. 

J.Mačiulis dar nelaidoja vilčių žaisti šių metų Europos krepšinio čempionate, tačiau pripažino, kad jos labai mažos. Nerimą krepšininkui kelia ir klubinė ateitis – būtent šią vasarą baigia galioti sutartis su „Armani Jeans“ klubu.

– Jonai, iš pradžių buvo skelbta, kad be krepšinio praleisi mažiausiai 6 mėnesius. Galbūt po išsamesnių tyrimų medikai patikslino šį laikotarpį?

– Daug kas priklausys nuo to, kaip praeis operacija, ar nebus komplikacijų. Dar anksti spręsti. Kol nepraeis operacija ir maždaug 10 dienų po jos, tol, manau, nebus galima tiksliai pasakyti, kiek laiko viskas užtruks. Dabar galima tik spėlioti.

– Vis dėlto Europos čempionatas ko gero „nuplaukia“?

– Daug vilčių nededu, bet viskas bus aišku po operacijos. Dabar atliko išsamesnius tyrimus, kurių rezultatai galbūt pateiks naujos informacijos. Gal dar atras kažką, ko nesimato. Tikiuosi, ne, bet negali būti tikras.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Mačiulis
„Scanpix“ nuotr./Jonas Mačiulis

– Kokiame epizode patyrei traumą?

– Verždamasis po krepšiu. Pakeičiau „ketvirtą numerį“, kuris prasižengė penkis kartus. Išėjau taip pat žaisti „ketvirtu numeriu“. Buvau mažesnis už tiesioginį savo varžovą, todėl veržiausi po krepšiu. Buvau jau jį apėjęs, bandžiau šokti ir tuomet pajutau, kad kelis „išėjo“.

– Sprendžiant pagal rungtynių nuotraukas, skausmas buvo nepakeliamas...

– Būna ir didesnių. Kai buvo lūžusi ranka, skausmas buvo didesnis.

– Ar jau teko bendrauti su rinktinės treneriu Kęstučiu Kemzūra, federacijos vadovais?

– Su visais teko kalbėtis. Ir su treneriu K.Kemzūra, ir su M.Balčiūnu, ir su visais rinktinės gydytojais. Nepaliko likimo valiai. Pasiūlė visą pagalbą, kurią tik gali suteikti. Pažadėjo, kad reabilitacijos metu padės viskuo, kas bus jų galioje.

– Ką konkrečiai kalbėjote su K.Kemzūra?

– Skambino iš pat ryto, kai dar nebuvo atlikti jokie tyrimai. Kalbėjome, kad reikia laukti atsakymų.  Paguodė, kad nenusiminčiau ir tiek.

– Skelbta, kad operacija bus atliekama pirmadienį Kaune. Tiesa?

– Aišku, kad Kaune, bet dar neaišku kada – pirmadienį arba antradienį.

– Vis dėlto jau spėjai susitaikyti su mintimi, kad gali tekti praleisti Europos čempionatą?

– Toks sportininko gyvenimas, niekada negali žinoti. Būna visko. Paprasčiausiai apie tai dar negalvoju. Palauksiu operacijos, o tada jau žiūrėsiu, su kuo reikės taikytis, o su kuo ne (šypsosi).

– Ar Milano „Armani Jeans“ dabar praranda šansus pakovoti dėl Italijos čempionų titulo?

– Nepasakyčiau. Buvome papuolę į duobę, bet dabar komanda įsižaidžia. Negaliu pasakyti, kad buvau lyderis, tad, kad aš iškritau, dar nereiškia, kad komanda nukentės. Aišku, savotišką vaidmenį atlikau, bet perstumdžius žaidėjus pozicijose viskas, manau, stos į savo vietas. Juolab, kad ant suolelio pas mus daug žaidėjų, kurie daug laiko aikštėje iki šiol negaudavo.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Linas Kleiza ir Jonas Mačiulis savo vietą rinktinėje šiemet užleis kitiems žaidėjams
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Linas Kleiza ir Jonas Mačiulis savo vietą rinktinėje šiemet užleis kitiems žaidėjams

– O Lietuvos rinktinė? Sunkias traumas patyrė Linas Kleiza, Jonas Mačiulis, Martynas Pocius... Jau pradėta kalbėti, kad olimpinis kelialapis gali būti nepasiekiamas net ir žaidžiant namuose...

– Paimsime tą kelialapį. Kas žais, tie paims. Bus naujų žaidėjų, kurie trokš parodyti save, užsirekomenduoti. Kaip mes pernai degėme noru, taip ir šiemet atsiras žaidėjų, ištroškusių žaisti. Nemanau, kad Lietuva kada nors pritrūks gerų žaidėjų. Gal ne šiemet iškovosime tą kelialapį, galbūt papildomame atrankos turnyre, bet tikrai jį paimsime. Nereikia pesimizmo, viskas bus gerai.

– Tavo kontraktas su Milano klubu baigiasi šią vasarą. Nėra nerimo, kad ši trauma gerokai apsunkins derybas su „Armani Jeans“ arba naujo klubo paieškas?

– Tai, kad kontraktas baigiasi, ir yra blogiausia. Man apie tai dar svarbiau galvoti (juokiasi). Žiūrėsime, kaip bus. Buvo noras pratęsti sutartį, buvo prasidėjusios ir derybos, bet dabar neaišku, kaip bus. 

Jei neatsistatysiu iki Europos čempionato, sezonas bus sujauktas tikrai, nes tai reikš, kad tik rugsėjį ar spalį pradėsiu normaliai sportuoti, o tuo metu dauguma jau būna pasirašę kontraktus. Ši trauma į mano karjerą įneš truputėlį jovalo, bet tikiu, kad viskas bus gerai. Kol kas apie tai stengiuosi negalvoti, visos mintys apie grįžimą namo ir laukiančią operaciją. Tik po to galvosiu apie reabilitaciją ir visus kitus dalykus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius