Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 09 04 /23:50

Kęstutis Kemzūra: „Aikštelėje buvo tik viena komanda – Ispanija“

Lietuvos krepšinio rinktinės pergalių serija nutrūko. Fantastišką mačą sužaidusi Europos čempionė Ispanija sudavė skaudų smūgį Kęstučio Kemzūros auklėtiniams – 79:91.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra džiaugėsi, kad komandai pavyko sumažinti didžiulį deficitą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip vyko rungtynės, skaitykite čia. Išsamią Lietuvos ir Turkijos rungtynių statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštį, rezultatus, turnyrinę lentelę ir statistikos lyderius rasite specialioje rubrikoje – 15min.lt/Eurobasket2011

„Šiandien aikštelėje buvo tik viena komanda – Ispanija. Jie buvo puikiai pasiruošę ir dominavo nuo pradžios. Jie fantastiškai atakavo, o mes neradome kelių pelnyti taškų. Ne tik dėl jų gynybos, bet ir mūsų veiksmų puolime. Nebuvome pakankamai agresyvūs. Emocijos paėmė viršų, praradome šaltą protą ir nežaidėme taip, kaip mokame ir galime“, – po mačo spaudos konferencijoje sakė K.Kemzūra.

Jis stebėjosi ispanų taiklumu. „Jie pataikė tiesiog neįtikėtinai. Žiūrėjau statistiką, prieš šias rungtynes jie buvo paskutinė komanda pagal tritaškių pataikymą. Tuo tarpu šiandien per du kėlinius sumetė 66 proc. tolimų metimų. Sustabdyti taip pataikančią komandą yra labai sunku. Taip, mes padarėme klaidų, tačiau jų žaidimas buvo tiesiog neįtikėtinas. Jie išsiveržė į priekį, o kai tokia komanda susikuria persvarą, pavyti ją būna beveik neįmanoma“, – tęsė K.Kemzūra.

„Ar buvo sunku nuteikti žaidėjus per didžiąją pertrauką? Kaip matėte, ne. Niekam nebuvo malonu savo namuose pralošinėti tokiu skirtumu, nesvarbu kokia komanda būtų – ispanai ar „Dream Team“. Mes buvome pikti ant savęs. Aš tik pasakiau, ką reikia pakoreguoti, o charakterį parodė patys vyrai. Manau, kad nebuvo sunku tai padaryti“, – teigė strategas.

K.Kemzūra nedramatizavo pralaimėjimo, pabrėždamas, jog lietuviai dar nieko neprarado. „Mes vis dar esame geroje situacijoje. Žiūrime į priekį. Ačiū sirgaliams, suprantu, kad jų viltys yra didelės, tačiau prašau jų likti su mumis ir toliau palaikyti“, – prašė strategas.

Paklaustas, kokią įtaką komandai padarė Marijono Petravičiaus netektis, K.Kemzūra atviravo, jog sekmadienį jis būtų buvęs labai naudingas. „Praradome svarbų žaidėją. Prieš Ispaniją jis būtų buvęs labai naudingas, stabdydamas brolius Gasolius. R.Javtokas yra patyręs, tačiau J.Valančiūnui yra tik 19 metų. Jis sužaidė labai gerai, tačiau jam dar trūksta patirties“, – kalbėjo K.Kemzūra.

ATNAUJINTA 23.50 VAL. Savitvardą rungtynių metu praradęs K.Kemzūra buvo nubaustas technine pražanga. Paprašytas pakomentuoti teisėjų darbą, K.Kemzūra kalbėjo: „Teisėjai? Tai atskira kalba. Aš turiu savo nuomonę ir ją jiems išsakiau. Tačiau po tokių rungtynių viską versti ant teisėjų būtų silpnumo požymis. Pripažinkime, kad ispanų komanda žaidė labai labai gerai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius