Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po galutinio verdikto Kęstutis Kemzūra atskleidė rinktinės rokiruotės planus

Lietuvos krepšinio rinktinė baigė pasirodymą pasiruošimo cikle ir netrukus pradės patį svarbiausią pasirodymą Europos krepšinio čempionate. Jau aiškus rinktinės dvyliktukas, jame nebus Darjušo Lavrinovičiaus ir Mindaugo Lukauskio. Trenerio Kęstučio Kemzūros sumanymu, trečiąją poziciją kartu su Simu Jasaičiu užims Paulius Jankūnas.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tapk 15min/Sportas draugu, spausk čia, ir dar spustelėk „like“.

Spaudos konferenciją K.Kemzūra tradiciškai pradėjo ne verdiktu apie galutinį dvyliktuką, o nuomone apie laimėtas rungtynes prieš Gruziją.

„Susirinkusieji laukė, kad šiandien rungtynėse sulauksime lengvo pasivaikščiojimo. Dar rūbinėje savo vyrams pasakiau, kad to tikrai nebus ir mūsų lauks sunki kova. Kiekviena komanda žaisdama prieš Lietuvą ir dar mūsų teritorijoje žais su triguba, keturguba energija. Tą ir išvydome. Gruzija – talentinga rinktinė, turintį lyderį iš NBA – Zazą Pečiulją“, – kalbėjo strategas.

„Bet dabar pakalbėkime apie mūsų reikalus. Pradėjome rungtynes neblogai. Buvo geras tempas, bet tik prasidėjus keitimams, dingo ir greitis, ir koncentracija. Su kai kuriomis problemomis šiandien susitvarkėme. Buvome agresyvesni, gerai žaidėme po lenta, darėme mažiau klaidų. Trylika. Tai geras požymis. Tiesa, turėjome bėdų su prasiveržimais. Nesuspėjome žaisdami vienas prieš vieną. Susikuriame progas laisviems metimams, bet jų neišnaudojame. Lemiamu momentu mes atstovėjome, apsigynėme ir sužaidėme teisingai“, – ištaisytas ir vis dar esančias problemas įvardijo K.Kęmzūra.

Tuomet rinktinės vedlys paskelbė savo sprendimą, kurie du krepšininkai paliks rinktinę. 

„Nusprendėme taip: mums padėjo situacija, nes Darjušui paūmėjo achilas. Jam reikia laiko pasigydyti, kažkur savaitės, o mes tos savaitės neturime. Šitoje vietoje sprendimas buvo lengvesnis. Taip pat teko atsisveikinti su Mindaugu Lukauskiu. Jis padėjo mums pasiruošti, todėl esame jam labai dėkingi. Tiesiog pasitarę nusprendėme, likti su šešiais dideliais ir šešiais gynėjais“, – savo sprendimą motyvavo K.Kemzūra.

Jis patikino, kad nesigaili nė vieno savo sprendimo, nes jie buvo gerai apgalvoti ir nuoseklūs.
Pasak K.Kemzūros, trečioje pozicijoje Simui Jasaičiui padės Paulius Jankūnas.

„Yra minčių Paulių panaudoti trečioje pozicijoje. Gal net turėsime iš to naudos. Žinoma, ne visose rungtynėse taip žaisime. Mes matėme, kokių yra problemų žaidžiant su Rusija, kuri turi daug žaidėjų, galinčių žaisti keliose pozicijose. Ir mums reikės būti pasiruošusiems daryti tą patį. Kšyštofas gali atsitraukti. Galėsime išplėsti erdvę, kad Paulius galėtų žaisti žemai“, – dėstė treneris.

Jis neslėpė, kad su nekantrumu laukia artėjančių pirmenybių starto, tačiau tuo pačiu ir labai nerimauja.

Sekmadienį Lietuvos krepšinio rinktinės štabas nusprendė krepšininkams suteikti laisvadienį. Pirmadienį rinktinė susirinks Panevėžyje, kur pirmadienį ir antradienį turės po vieną treniruotę. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius