Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Kemzūra: „Sienos padeda, bet laimėti turėjome mes“

Po nesėkmingų varžybų vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra pripažino: pralaimėti rungtynes Klaipėdos „Švyturio“ arenoje buvo sunku.
Lietuva – Slovėnija
Kęstutis Kemzūra ir Darjušas Lavrinovičius / A.Venskaus nuotr.

„Sakysit teisinuosi, bet mums tai buvo pirmos rungtynės ir dar su slovėnais, krepšininkai po krūvio. Reikia pripažinti – buvo gerų momentų, bet buvo ir tokių, kai pritrūko gerų sprendimų“, – pripažino treneris.

K.Kemzūros teigimu, rinktinę pražudė klaidos. Lietuvos krepšininkai padarė 23 klaidas. „Krepšininkai dar nėra pasiruošę visu 100 procentų. Aiškiai strigome žaisdami aikštėje. Kitas dalykas, verčiantis susirūpinti – tai slovėnų atkovoti kamuoliai. Jie atkovojo 13 kamuolių po mūsų krepšiu. Buvo momentas, kai mes neturėjome nė vienos pražangos, o slovėnai net keturias. Nepasinaudojome tuo“, – apgailestavo treneris.

„Supraskite mane teisingai – pralaimėti pilnoje salėje, su tokiu palaikymu – dar sakėme, kad gal susimaišėme, gal šiandien čempionatas – liūdna. Mūsų žaidimas turi tik gerėti“, – sakė K.Kemzūra. Jis pripažino, kad Lietuvos rinktinės žaidėjai turėjo problemų bandydami dengti aukštaūgį Erazeną Lorbeką bei „mažuosius“ – Jaką Lakovičių ir Goraną Dragičių, 

„Šitaip gintis negalima – jei ir Europos krepšinio čempionatas bus toks – tada ne kas. Aš ir eidamas į šią spaudos konferenciją panašiai pasakiau rūbinėje. Mes šiai dienai dar nesame pasiruošę“, – pripažino K.Kemzūra.

Treneris nusivylė ir atakuojančiais žaidėjais, kurių rezultatyvumas buvo prastesnis nei įprasta. „Startinis penketas pradėjo neblogai, dar ir trečiame kėlinyje panaši sudėtis buvo neblogai atsiplėšę nuo varžovų“, – tikino K.Kemzūra.

Po pirmųjų varžybų jis dar nebuvo apsisprendęs, kurie žaidėjai nepasirodys šeštadienį kovoje su čekais. „Buvau apgalvojęs, bet gali būti, kad teks įvesti korekcijų“, – pridūrė.

Po šeštadienio varžybų paaiškės, kurie trys žaidėjai paliks rinktinę ir negalės atstovauti šiame čempionate. „Aš vyrams pasakiau, kad sprendimas nepriklausys tik nuo šių dviejų varžybų. Mes matome juos po kelis kartus per dieną ir turime savo nuomonę“, – teigė treneris.

Į spaudos konferenciją atėjęs Darjušas Lavrinovičius, varžybose pelnęs 14 taškų, sėdėjo susiėmęs už galvos. „Pralošėm rungtynes, statistiką matėt – nėra ką ir sakyti. Tai mums pirmosios rungtynės, dar nesame gerai susižaidę, padarėme daug klaidų. Gal ir neblogai, kad pralošėm, bus stimulas stengtis ir daugiau padirbėti“, – sakė krepšininkas.

Slovėnijos nacionalinės krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Bozidaras Malikovičius po pergalės džiaugėsi geromis varžybomis. „Mes turime nemažai problemų su žaidėjais, atstovaujančiais NBA, kurie negalėjo prisidėti. Esu įsitikinęs, kad Lietuvos rinktinė – labai stipri, ir ji tai dar parodys.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius