-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Krepšininkų misija – kilstelėti BVP

Ekspertai teigia, kad krepšinio kovų paskatintos teigiamos emocijos gali padidinti vartotojų pasitikėjimą ir norą atverti pinigines.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Mato Valiulio nuotr.

120,7 mln. litų iš Valstybes investicijų programos ir 220 mln. litų Europos Sąjungos paramos lėšų – tiek Kūno kultūros ir sporto departamento pareigūnų vertinimu gali siekti investicijos, skirtos kitą savaitę prasidedančiam Europos krepšinio čempionatui, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Penkiuose šalies miestuose iškilusios sporto arenos buvo finansuojamos dar ir savivaldybių lėšomis.

Apie šių investicijų grąžą politikai ir renginį organizuojančios Lietuvos krepšinio federacijos atstovai kalba atsargiai, o Verslo darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas sako, kad net neverta diskutuoti dėl tokių renginių naudos šalies ekonomikai. „Jie stimuliuoja ūkį, ypač vertinant 3–5 metų ateitį. Klausimas, ar mūsų turizmo verslas ir valdininkai sugebėjo pasinaudoti galimybėmis. Jei neklystu, kol kas rezultatai nėra tokie, kokių tikėtasi,“ – sako D.Arlauskas.

„Išmatuoti tiesioginį teigiamų emocijų poveikį ekonomikai, bendrojo vidaus produkto (BVP) dinamikai labai sunku“, – teigia „Baltic Management Institute“ generalinis direktorius Jaunius Pusvaškis.

Europos krepšinio čempionato organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas pabrėžė, kad stebėti čempionato rungtynes laukiama atvykstant apie 35 tūkst. turistų, kurie lankysis miestų, kur vyks rungtynės, maitinimo įstaigose, parduotuvėse, viešbučiuose, pirks suvenyrų, užsisakys ekskursijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius