-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Krepšinio aistros Alytuje: santykius kumščiais aiškinosi suomis tėvas ir sūnus

Europos krepšinio čempionato C grupė į Alytų sukvietė keturias valstybes iš Balkanų pusiasalio: Bosniją ir Hercegoviną, Kroatiją, Makedoniją bei Juodkalniją, jų kaimynę Graikiją bei šalčiu atsiduodančią Suomiją. Nors vasara dingo iš kalendoriaus, atvykėliai sirgaliai įvairiais būdais kaitina atmosferą arenoje, oficialioje sirgalių zonoje ir už jos ribų.
Į Alytų iš viso atvyko apie 80 Suomijos rinktinės sirgalių..jpg
Į Alytų iš viso atvyko apie 80 Suomijos rinktinės sirgalių. Ne visi jie draugiškai šypsosi. / l.Tubio nuotr.

Pirmieji išsiskyrė makedonai

Trečiadienį prasidėjęs Europos krepšinio čempionatas po truputėlį margino Alytaus miestą bei keitė nusistovėjusią tvarką jame – uždaryta pagrindinės Naujosios gatvės atkarpa, sirgalių zona sutraukia Dzūkijos sostinėje neregėtai daug žmonių į vieną vietą, o miesto centre galima išvysti dar nematytų pietiečių bei šiauriečių veidų.

L.Tubio nuotr./Makedonai Alytuje kelia šurmulį
L.Tubio nuotr./Makedonai Alytuje kelia šurmulį

Prieš pirmąsias rungtynes Alytuje į sirgalių zoną pasidemonstruoti atvykę Makedonijos sirgaliai su istoriniais šalmais kalė būgnais, dainavo skanduotes bei vėlyvą rudenį nusidažė raudonai geltonomis spalvomis. Deja, po pirmųjų rungtynių su Juodkalnijos krepšininkais makedoniškos paletės spalvos nubluko – rungtynės pralaimėtos 5 taškų skirtumu.

Susimušė tėvas ir sūnus

Jau pirmos varžybų dienos metu skandalą sukėlė suomiai, kurie susimušė su, anot šiauriečių sirgalių, rusiškai kalbėjusiais asmenimis.

„Du nekultūringai elgęsi ir gerokai išgėrę mūsų tautiečiai pradėjo muštis tarpusavyje. Vėliau prie jų „prisijungė“ keturi dideli vyrai. Bet šie daužė taip stipriai, taip stipriai. Rodos, atidavė visas jėgas. Mus tai šokiravo. Vėliau mūsiškiai atsiprašė. Kas juokingiausia – tarpusavy susimušę suomiai yra tėvas ir sūnus“, – paaiškino verslininkas iš Suomijos Ari.

Pustuštės arenos

Šiurkščiai tariant Alytus labiausiai nuskriaustas miestas. Šiauliai gali pasigirti „braliukų“ latvių antplūdžiu, Panevėžys – kaimynais iš pietų – lenkais, o Klaipėda – populiarus ir visoje Europoje žinomas uostas. Taigi, Alytus liko mažiausiai paklausus krepšinio taškas.

Be minėtų Aleksandro Makedoniečio žemių atstovų bei Nokianvirta upelio, iš kurio kilo „Nokia“ pavadinimas, savininkų – arenoje nedominuoja jokia kita šalis, o ir vietiniai žiūrovai be žurnalistų bei savanorių nebūtų pastebimi tribūnose.

„Iš tiesų gan liūdna, jog arenos pustuštės. Mes visi žinome, jog krepšinis Lietuvoje yra lyg religija, tačiau suprantame, jog 100 litų už bilietą – tikrai nemaži pinigai ir tai sau leisti gali ne visi. Be to, jūsų rinktinė čia nežaidžia“, – sakė šiuo metu bedarbis Suomijos rinktinės sirgalius Jare ir pridūrė, jog suomių delegaciją Alytuje sudaro apie 80 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius