-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos krepšinio čempionatą Kaunas pasitiks Gineso rekordu

Artėjant Europos vyrų krepšinio čempionatui, Kaune atsiras rodyklės su „Eurobasket“ ženklu, visos jos bus nukreiptos į svarbiausią renginio objektą – Žalgirio areną. Renginiui besiruošianti miesto valdžia ketina skatinti miestiečius į varžybas, vyksiančias arenoje, ateiti pėstiems. O kai kuriuos sirgalius įkurdinti palapinių miestelyje. Vienas jų galėtų atsirasti pačioje Nemuno saloje.
„Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ arenoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybėje posėdžiavusi atnaujinta čempionato rengimo darbo grupė aptarė didžiausius būsimos krepšinio šventės iššūkius.

„Sudaryta nauja darbo grupė – priėmėme visus, kurie nori savo darbais prisidėti prie artėjančio Europos krepšinio čempionato. Gauname informacijos, kad į čempionatą atvyks didelės užsienio lietuvių grupės kartu su savo draugais, kolegomis. Atvažiuos net tie, kurie tėvynėje nebuvo 10 ir daugiau metų“, – sakė grupei vadovaujantis Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis.

Visi „varys už Lietuvą“

Pasak Europos krepšinio čempionato vykdančiojo direktoriaus Mindaugo Balčiūno, dar iki čempionato pradžios kauniečių laukia daug renginių. Liepos 6 dieną netoli legendinės Kauno sporto halės, prie S.Dariaus ir S.Girėno paminklo, startuos „Varom už Lietuvą“ kamuolio varymo maratonas.

Jame bus galima išvysti Arvydą Sabonį, Modestą Paulauską ir kitas Lietuvos krepšinio legendas. Renginys daugiau kaip dvi valandas bus transliuojamas tiesiogiai per TV3 televiziją. Jau vyksta visų norinčių registracija naujai sukurtame interneto puslapyje www.fanspace2011.com/varom .

Bumbsės 10 tūkst. kamuolių

Rugpjūčio 29 dieną Kaune laukiama Gineso rekordų knygos atstovų. Čia vienu metu ruošiamasi penkias minutes mušinėti 10 tūkst. krepšinio kamuolių. Ligšiolinis užfiksuotas rekordas – 5 tūkst. kamuolių. Neseniai jį bandė pagerinti kaimynai lenkai, tačiau dėl prasto organizavimo jis buvo nepripažintas.

Lietuviai žada nekartoti lenkų klaidų, todėl visus renginio dalyvius kruopščiai registruos, jie bus aprengti specialiais marškinėliais, kiekvienas dalyvis galės pasiimti kamuolį, kurį mušinėjo.

Renginio metu šešis Lietuvos miestus, kuriuose vyks čempionatas, sujungs televizijos tiltas, iš Vilniaus sveikinimo žodį tars Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šiuo metu renkama tinkamiausia vieta rekordui fiksuoti – kaip galimi variantai įvardijami Žalgirio arenos zona, Karaliaus Mindaugo prospektas bei „Megos“ aikštelė. Didžiausia tikimybė, kad tai įvyks prie „Megos“, nes šio prekybos centro savininkai žada paremti renginį.

Kabės milžiniški ekranai

Rugsėjo 18-19 dienomis Kaune numatomas finalinis čempionato uždarymo renginys, kurio metu vien Nemuno saloje tikimasi sulaukti per 35 tūkst. žmonių.

Prie arenos ir Rotušės aikštėje bus įrengti milžiniški ekranai, kuriuose aistruoliai galės stebėti krepšinio batalijas.

Turkijoje vykusiame pasaulio čempionate FIBA neleido transliuoti rungtynių, tačiau Mindaugas Špokas žadėjo, kad bus padaryta viskas, kad lietuviai tokią galimybę turėtų - šiuo metu LKF derasi su FIBA dėl transliacijų. Vykdantysis direktorius dar kartą pakvietė verslininkus prisidėti prie čempionato ir drąsiai kreiptis į LKF su savo pasiūlymais.

Ko gero, jau rastas sprendimas kaip pagerinti nebaigto statyti „Respublikos“ viešbučio vaizdą. Šiuo metu vyksta koncerno VICI ir „DnBNord“ derybos dėl viešbučio uždengimo. Abi bendrovės savo lėšomis planuoja uždengti viešbutį medžiaga, ant kurios bus nupieštas didžiulis krepšinio kamuolys.

Į rungtynes – pėsčiomis

Su Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininku Remigijum Stuku buvo aptartas čempionato saugumo klausimas. Svarstoma apie visišką transporto eismo uždarymą Kauno miesto centre čempionato metu. Kitų šalių patirtis rodo, kad tai padaryti būtina. Planuojama, kad bus sukurtos erdvės, kuriose bus galima palikti automobilius už tam tikrą mokestį, į kurio kainą įeis kelionė viešuoju transportu iki Žalgirio arenos ir atgal.

Tarptautinių Hanzos dienų patirtis parodė, kad uždaryti eismą renginio zonoje – išmintingas sprendimas. Krepšinio čempionato metu susisiekimo problemų taip pat neturėtų kilti, nes arena puikiai pasiekiama pėsčiomis nuo autobusų ir geležinkelio stočių.

Viešbučiai, kuriuose gyvens krepšinio komandos ir teisėjų delegacijos, bus uždari pašaliniams asmenims. Siekiant išvengti incidentų su neblaiviais ir agresyviais sirgaliais, arenoje saugumo laipsnis bus panašus, kaip oro uostuose.

Nemažas būrys krepšinio sirgalių įsikurs palapinių miestelyje. Miesto vadovai svarsto, kur jį įkurdinti. Viena tokių vietų galėtų būti Nemuno sala. Joje organizatoriai žada parūpinti biotualetų ir pasirūpinti apsauga.

Europos vyrų krepšinio čempionatas prasidės rugpjūčio 31 d., finalinis turnyro etapas į Kauną persikels rugsėjo viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius