Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krepšinio čempionatui ruošiasi ir raitoji policija

Artėjančio Europos krepšinio čempionato nuotaikomis gyvena ne tik aistringi šio sporto gerbėjai Senajame žemyne, bet ir Vilniaus Belmonto žirgyne įsikūrę raitosios policijos žirgai. Žirgynas artėjančias varžybas pasitinka atsinaujinęs ir nusiteikęs dirbti intensyvesniu režimu.
Raitosios policijos žirgai
Raitoji policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Neseniai atjauninome žirgyną. Taip pat gavome naujesnę amuniciją, sureguliavome žirgų krūvius. Pareigūnų paprašėme iki rugsėjo 18-osios neišeiti atostogų“, – trečiadienį, žurnalistams pristatydamas pasiruošimą krepšinio čempionatui, pasakojo Raitojo būrio vadas Arnoldas Keršys.

Per čempionatą pasikeis ir įprastinis patruliavimo maršrutas: Sereikiškių, Kalnų, Vingio parkuose kiekvieną dieną viešąją tvarką užtikrinantys pareigūnai per svarbiausią šių metų sporto įvykį Lietuvoje patruliuos prie „Siemens“ arenos ir kitose vietose, kur vyks masiniai žmonių susibūrimai.

„Viešosios tvarkos užtikrinimas su žirgais turi savo privalumų. Visų pirma, ant žirgų sėdintys policijos pareigūnai yra apie 1,5 metro aukščiau, nei kiti žmonės, taigi masinio susibūrimo vietose jiems lengviau stebėti aplinką ir pamatyti, jei kas nors kur nors įvyksta, – kalbėjo A.Keršys. – Be to, ir estetinis vaizdas geresnis. Poveikis tikrai geras.“

Raitajai policijai šiuo metu priklauso 21 žirgas. Kasdien į Vilniaus gatves patruliuoti išjoja iki aštuonių žirgų. „Raitojoje policijoje dirba 15 policijos pareigūnų. Viena pareigūnė šiuo metu yra motinystės atostogose. Patruliuoja visi pareigūnai, jie dirba dviem pamainomis, – pasakojo A.Keršys. – Vienas žirgas per dieną patruliuoja apie keturias valandas.“ Per krepšinio čempionatą pailgės ir žirgų darbo laikas – per dieną jie patruliuos po šešias valandas.

VIDEO: Krepšinio čempionatui ruošiasi ir raitoji policija

Pasak A.Keršio, itin dažnai traumų nei pareigūnai, nei žirgai darbo metu nepatiria. Tačiau pasitaiko įvairių incidentų. Antai prieš kurį laiką vieną policijos žirgą žmogus taranavo savo mopedu. Vis dėlto žmonių reakcija į raitąją policiją skirtinga. „Reaguoja į mus įvairiai, – žurnalistams sakė darbo dienai pasiruošusi patrulė Rita. – Būna, kad patruliuojant Sereikiškių parke, jei vyksta vestuvės, žmonės nori su mumis nusifotografuoti.“ Paklausta, ar nebūtų lengviau viešąją tvarką užtikrinti į pagalbą pasitelkus ne žirgus, o kitas priemones, pareigūnė sakė, kad „visur yra sava specifika“. „Mes čia dirbame, nes visi mylime žirgus“, – tvirtino pareigūnė.

Paklaustas, kokia situacija su finansavimu, A.Keršys teigė, kad „tradicinis klausimas turi ir tradicinį atsakymą – nepakankamas“. „Tačiau labai skųstis negalime, – tikino Raitosios policijos būrio vadas. – Antai, prieš čempionatą gavome keturis naujus balnus. Reikėtų aštuonių, visgi gavome bent pusę tiek, kiek reikia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius