Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai įveikė čekus, Jonas Valančiūnas buvo nesulaikomas

Lietuvos krepšinio rinktinė pasirengimo Europos čempionatui cikle iškovojo pirmąją pergalę. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje lietuviai 94:73 (24:16, 21:23, 24:21, 25:13) nugalėjo Čekijos krepšininkus.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / A.Venskaus nuotr.

Kęstutis Kemzūra starto penketą pasirinko kiek netikėtą, jame – Šarūnas Jasikevičius, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis, Darius Songaila ir Jonas Valančiūnas.

Įspūdingai debiutą rinktinėje pažymėjo J.Valančiūnas. Jis pataikė 9/10 dvitaškius, 8/8 baudas ir surinkęs 26 taškus buvo rezultatyviausias aikštelėje. U-19 pasaulio čempionas taip pat atkovojo 10 kamuolių.

Darbo J.Valančiūnas ėmėsi nuo pat rungtynių pradžios. Jau per nepilną pirmąjį ketvirtį jis buvo surinkęs 10 taškų. Penktojo NBA šaukimo šou tęsėsi ir antrajame kėlinyje, kai J.Valančiūnas dvi atakas iš eilės  baigė taškais su pražanga. Puikiai į žaidimą įsiliejo ir Donatas Motiejūnas, iki didžiosios pertraukos surinkęs 7, o iš viso 11 taškų.

Po didžiosio pertraukos Šarūnas Jasikevičius ir toliau perdavimais maitino komandos draugus, dažniausiai – J.Valančiūną. Tiesa, žaidimas išliko banguotas. Po lietuvių spurto čekai atsakydavo tuo pačiu, o vienoje atkarpoje ypač įspūdingai – trimis dėjimais iš eilės, todėl triuškinančios persvaros lietuviams nepavyko įgyti. Po trijų kėlinių rezultatas buvo 69:60.

Vėl nesisekė snaiperiams. Tikslą pasiekė tik 3 tolimi metimai iš 22 (12,5 proc.). Po kartą pataikė Š.Jasikevičius, Renaldas Seibutis ir D.Motiejūnas. Nepaisant to, rungtynes lietuviai pabaigė įgydami rekordinę 21 taško persvarą – 94:73.

Nedaug, bet efektyviai žaidė Marijonas Petravičius, surinkęs 12 taškų.

Lietuva: J.Valančiūnas 26 (9/10 dvit., 8/8 baud. met., 10 atk. kam.), M.Petravičius 12, D.Motiejūnas ir Š.Jasikevičius po 11, M.Pocius 7, M.Gecevičius ir T.Delininkaitis po 6, R.Seibutis 5, D.Songaila ir S.Jasaitis po 4, P.Jankūnas 2.

Apie Čekijos rinktinę

Čekija ruošiasi Europos čempionato B diviziono kovoms. Jų varžovai grupėje yra Slovakijos, Šveicarijos ir Kipro krepšininkai. Pirmajame rate čekai iškovojo visas tris pergales, o kitas grupės rungtynes žais rugpjūčio 17 dieną su slovakais.

Šią savaitę čekai žaidė dvi draugiškas rungtynes su Kanada. Pirmąsias po pratęsimo pralaimėjo 83:89, antrose iškovojo pergalę 81:68. Abiejuose mačuose Čekijos gretose rezultatyviausiai žaidė 203 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas Pavelas Houska, pelnęs 23 ir 24 taškus.

RUNGTYNIŲ EIGA:

1 kėlinys 1min.

Rungtynės prasidėjo. Lietuvos rinktinės starto penketas kiek netikėtas: Starto penketas: Šarūnas Jasikevičius, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis, Darius Songaila ir Jonas Valančiūnas.

1 kėlinys 2min.

Komandos apsikeitė netaikliomis atakomis. Pirmuosius taškus baudų metimais pelnė Š.Jasikevičius.

1 kėlinys 4min.

J.Valančiūnas jau surinko 6 taškus. Rezultatas 10:7 lietuvių naudai.

1 kėlinys 5min.

Gynyboje kol kas apstu klaidų. Po pirmų nesėkmingų atakų čekai atgijo ir, pataikę jau du tolimus metimus, išsiveržė į priekį – 10:12.

1 kėlinys 6min.

J.Valančiūnas tęsia solo pasirodymą. Jo sąskaitoje 8 taškai. Po puikaus pirmo jo perdavimo greitos atakos metu R.Seibutis pelno du taškus. Lygu – 14:14.

1 kėlinys 7min.

Aikštėje jau T.Delininkaitis, M.Gecevičius ir P.Jankūnas. O J.Valančiūnas toliau renka taškus... Pelnęs 10 tašką Jonas sėda ant suolo, jį keičia M.Petravičius. Rezultatas – 16:14.

1 kėlinys 8min.

Po M.Gecevičiaus baudos metimų 20:14. Čekų puolimas ima strigti.

1 kėlinys 10min.

Lietuviai kol kas nesėkmingai mėto iš toli, tačiau dvitaškiais ir baudų metimais didina persvarą iki 8 taškų – 24:16.

2 kėlinys 1min.

Čekai pelno penkis taškus iš eilės, tačiau tritaškį smeigia ir Donatas Motiejūnas. Tai pirmasis lietuvių tritaškis šiose rungtynėse.

2 kėlinys 2min.

Po M.Petravičiaus baudos metimų ir D.Motiejūno metimo iš po krepšio – 31:23.

2 kėlinys 4min.

Aikštėje šiuo metu ir J.Valančiūnas, ir D.Motiejūnas. Jaunieji Lietuvos krepšinio talentai kartu pelnė jau 17 taškų – daugiau nei pusę visos komandos surinktų taškų: 33:27.

2 kėlinys 6min.

J.Valančiūnas pelno du taškus su pražanga. Jau 13 taškų šio rinktinės debiutanto kraityje. 36:27. 

2 kėlinys 7min.

Penktojo NBA šaukimo šou tęsiasi. Prasiveržimas pro galinę liniją ir dar du taškai su pražanga. 39:27. Jonas jau pelnė 16 taškų. Jį keičia P.Jankūnas. Aikštėje iš aukštaūgių ir D.Songaila.

2 kėlinys 8min.

P.Jankūnas krauna kamuolį iš viršaus greitos atakos metu ir lietuviai įgyja rekordinę persvarą – 41:27.

2 kėlinys 9min.

Čekai atsako spurtu 9:0 – 43:37.

2 kėlinys 10min.

M.Pocius pražiopso savo ginamą žaidėją, čekams išsimetant kamuolį iš užribio – 45:39. Tokiu rezultatu ir baigiasi antrasis kėlinys.

3 kėlinys 2min.

Saldainiukas žiūrovams: ant tritaškio būdamas Šaras kabina kamuolį virš lanko, o J.Valančiūnas kala jį įkrepšį.

3 kėlinys 3min.

Dar vienas Š.Jasikevičiaus rezultatyvus perdavimas, po kurio greitą ataką užbaigia S.Jasaitis. Po nedidelio spurto lietuvių pranašumas vėl dviženklis – 51:39.

3 kėlinys 4min.

Komandos įsivelia į greitą ir rezultatyvų žaidimą. J.Valančiūno sąskaitoje jau 20 taškų. Aktvyiai žaidžia S.Jasaitis ir M.Pocius. Rezultatas 57:44.

3 kėlinys 6min.

D.Motiejūnas užbaigia greitą ataką dėjimu, tačiau tuo pačiu net tris kartus (!) atsako ir čekai. 64:54.

3 kėlinys 9min.

R.Seibutis visiškai laisvas pataiko tritaškį. Kitos atakos metu po R.Seibučio perdavimo taškus iš po krepšio pelno D.Motiejūnas – 69:54.

3 kėlinys 10min.

Su trečio kėlinio sirena čekai pataiko tritaškį – 69:60.

4 kėlinys 2min.

Po dar vieno Š.Jasikevičiaus perdavimo J.Valančiūnas deda kamuolį iš viršaus. Kitos atakos metu – dar vienas dėjimas, pataisant netaiklų komandos draugo metimą. Jonas jau pelnė 24 taškus. Rezultatas 73:60.

4 kėlinys 3min.

Čekai pelno 6 taškus be atsako – tritaškis ir du taškai su pražanga greitos atakos metu – 73:66. Lietuvos snaiperiai ir toliau tyli. Iš toli prameta Š.Jasikevičius ir R.Seibutis. Lietuviai pataikė tik 2 tritaškius iš 17.

4 kėlinys 5min.

Šaras puikiu perdavimu pamaitina ir M.Petravičių, o T.Delininkaitis perima kamuolį ir pabėgęs į priekį pelno du taškus. Tai lietuviams leidžia vėl šiek tiek atitrūkti – 77:66.

4 kėlinys 7min.

M.Petravičius pelno keturis taškus iš eilės. Jo sąskaitoje jau 12 taškų.

4 kėlinys 8min.

Šaras smeigia tritaškį. 86:71. Tuo tarpu P.Jankūnui ir toliau nekrenta.

4 kėlinys 9min.

Lietuvos rinktinė šįvakar pataikė 3 tritaškius iš 21 (14 proc.). Nepaisant to, persvara auga – 88:71.

4 kėlinys 10min.

Už smūgį alkūne J.Valančiūnui čekų žaidėjas baudžiamas nesportine pražanga. J.Valančiūnas sumeta abu baudos metimus. Jis pelnė 26 taškus. Rezultatas – 90:72.

4 kėlinys 10min.

Lieka keliolika sekundžių. Lietuvių persvara 20 taškų, tačiau čekai bauduoja, kad turėtų dar vieną galimybę atakuoti. T.Delininkaitis sumeta baudos metimus, o čekų paskutinė ataka nepavyksta. Galutinis rungtynių rezultatas – 94:73.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius