Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 15 /12:24

Lietuvos krepšinio rinktinėje – mažiau vietų: Europos čempionatui bus galima registruoti 12 žaidėjų

Prancūzijos spauda skelbia, jog 2011 metų Europos krepšinio čempionatui, kuris rudenį vyks Lietuvoje, bus galima registruoti 12 krepšininkų, o ne 14, kaip buvo skelbiama anksčiau.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, jog padidinus komandų skaičių ir padaugėjus rungtynių, FIBA buvo pasiūliusi padidinti krepšininkų skaičių iki 14, tačiau krepšinio federacijos šiam sprendimui nepritarė.

Be to, šiam sprendimui įtakos turėjo ir tai, jog Europos pirmenybėse bus kovojama dėl kelialapių į 2012 metų Olimpines žaidynes.

Būtent Prancūzijos rinktinės vyr. treneris Vincentas Colletas antradienį pirmas paskelbė galutinę komandos sudėtį, kurią sudarė dvylika krepšininkų.

Anksčiau buvo skelbta, kad šiemet rinktinės paraiškoje galės būt 14 žaidėjų, tačiau rungtynėms bus leidžiama registruoti 12.

Lietuvos rinktinės kandidatai yra šie: Mantas Kalnietis, Šarūnas Jasikevičius, Tomas Delininkaitis, Martynas Pocius, Rimantas Kaukėnas, Martynas Gecevičius, Renaldas Seibutis, Deividas Gailius, Simas Jasaitis, Artūras Jomantas, Mindaugas Kuzminskas, Mindaugas Lukauskis, Paulius Jankūnas, Darius Songaila, Donatas Motiejūnas, Kšyštofas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius, Robertas Javtokas, Marijonas Petravičius ir Jonas Valančiūnas.

Papildyta 12.24 val. – Galutinis sprendimas dar nėra priimtas

Kaip 15min.lt trečiadienį aiškino „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto Komunikacijos ir žiniasklaidos grupės vadovas Linas Kunigėlis, galutinis sprendimas dar nėra priimtas.

„Situacija yra gana komiška. „FIBA Europe“ reglamente 2010–2011 metams, kuris yra patvirtintas, aiškiai parašyta, jog čempionatui gali būti registruota 14 krepšininkų, tačiau rungtynėse sėdėti ant suolo – 12-a. Kiti du taip pat gali sėdėti ant atsarginių žaidėjų suolo, tačiau be sportinės aprangos, – 15min.lt pasakojo L.Kunigėlis. – Šią taisyklę dabar bando vetuoti pasaulinė FIBA, kuri supyko, kad naujoji taisyklė buvo įvesta nepasitarus su ja. Koks bus galutinis sprendimas – kol kas lieka neaišku. Artimiausiu metu FIBA ir „FIBA Europe“ turi susėsti kartu ir išspręsti šį ginčą.“

Anot L.Kunigėlio, sprendimas turi būti priimtas labai greitai, nes ši taisyklė liečia ir moterų Europos krepšinio čempionatą, kuris Lenkijoje prasidės jau po 3 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius