-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės krepšininkai apie ketvirtfinalį: makedonai gali nugalėti bet ką

Lietuvos krepšinio rinktinė antradienį kruopščiai ruošėsi artėjančiam ketvirtfinaliui su Makedonija. Žaidėjai tikino nė kiek nenuvertinantys būsimo varžovo, nors daugelis sirgalių nudžiugo sužinoję, kad teks kautis su Makedonija, o ne Rusija. „Makedonija neturi krepšinio valstybės vardo, bet yra verta būti tarp stipriausiųjų aštuntuko“, – įsitikinęs Martynas Pocius.
Treniruotėje
Treniruotėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vėlyvą vakarą „Žalgirio“ arenoje vykusią treniruotę stebėjo prie rinktinės prisijungęs Marijonas Petravičius, o treniruotis pilna jėga negalėjo ir Kšyštofas Lavrinovičius. Vis dėlto pakili nuotaika rinktinėje buvo juntama: po treniruotės žaidėjai bandė pataikyti į krepšį nuo aikštės vidurio, o Robertas Javtokas tą darė, liaudiškai sakant, bobute.

Po treniruotės kalbinti žaidėjai surimtėjo ir pasidalijo savo įžvalgomis apie laukiantį mūšį. Kalbiausias buvo gynėjas Martynas Pocius, kurio nuomone, neįvertinti varžovo būtų pražūtinga.

„Įspūdį makedonai palieka tikrai gerą. Galbūt jie neturi tokio vardo kaip krepšinio valstybė, bet į tai nereikia kreipti dėmesio. Jie savo žaidimu čia, Europos čempionate, įrodė, kad gali nugalėti bet ką ir tikrai yra verti būti tarp tarp stipriausiųjų aštuntuko. Mes to negalime pamiršti ir turime įvertinti jų galimybes“, – kalbėjo M.Pocius.

„Girdėjau, ką kalbėjo varžovai: jie žino, kad iš jų niekas nesitikėjo to, ką jie jau pasiekė čia. Dėl to jie jokio spaudimo nejaučia. Patys pamename tą jausmą pasaulio čempionate, kai niekas iš mūsų stebuklų nelaukė. Kai to spaudimo nebuvo, buvo žymiai lengviau žaisti. Jei makedonai praloš, niekas jų nepeiks. Dėl to jie gali žaisti atsipalaidavę, ir tas jiems labai padės. Mes privalome į tai atsižvelgti ir žaisti savo žaidimą. Dar geresnį, nei žaidėme iki šiol“, – tikino žaidėjas.

Pasak Lietuvos rinktinės žaidėjo, Makedonija neturi ilgo atsarginių žaidėjų suolelio, tačiau tie krepšininkai, kurie žaidžia, tempia komandą ir gali iššauti kiekvieną dieną.

„Labai atsakingai žiūrime į šias rungtynes ir joms labai ruošiamės. Tai bus kol kas pati svarbiausia kova čempionate“, – įsitikinęs M.Pocius.

Mantas Kalnietis pasakojo, kad komanda žais agresyvų ir greitą puolimą. „Jie laimėjo beveik visas žaistas rungtynes, todėl mūsų laukia sunkus mačas. Jie tikrai žaidžia gerai ir daro viską, kad laimėtų. Kadangi jų rotacija mažesnė, mums reikės palaikyti greitą tempą, ir vienas kitą pakeisdami galime juos nuvarginti“, – teigė įžaidėjas.

K.Lavrinovičius kur kas geriau nei jo komandos draugai žino Makedonijos lyderio Bo McCalebbo galimybes, nes kartu su juo atstovauja Sienos „Montepaschi“ ekipai.

„Aišku, nesulaikomai žaidžia McCalebbas, ir nėra galimybių jo sustabdyti. Jis gali įmesti pats, turi galingą prasiveržimą. Bet mes kažką specialaus sukursime ir turėtume apsiginti. Visa jų komanda žaidžia drausmingai ir komandiškai, o lyderiai lemiamu momentu puikiai vadovauja komandai. Visgi taktiškai mes pasiruošę esame geriau ir stengsimės laimėti“, – sakė K.Lavrinovičius.

Lietuvos rinktinė nepamiršta ir savo kozirio: namų sienų. „Vieną mačą jau žaidėme Kaune, ir jis mums klostėsi neblogai. Mes pasiimame tos energijos nuo žiūrovų, jie suteikia tokį ekstra žingsnį į priekį. Čia, Kaune, atmosfera yra nuostabi“, – emocijomis dalijosi M.Pocius.

M.Kalnietis pasakojo, kad per laisvą dieną krepšininkai galėjo išsigydyti nedideles traumas, pailsinti raumenis, o nuo antradienio visa rinktinė vėl pasinėrė į krepšinį.

Ketvirtfinalio rungtynės tarp Lietuvos ir Makedonijos Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyks trečiadienį 21.15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius