-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausias Lietuvos rinktinės galvos skausmas: kaip sustabdyti Tony Parkerį?

Dvikovai su Prancūzija besiruošiančios Lietuvos rinktinės stovykloje pastaruoju metu dažniausiai skambėjo vienas vardas. Įspūdingą formą puolime demonstruojantys, tačiau klaidų gynyboje vis dar neišvengiantys Lietuvos krepšininkai penktadienį vakare bandys padaryti tai, ko dar nepavyko niekam.
Lietuvos rinktinės gynėjų užduotis - sustabdyti Tony Parkerį.
Lietuvos rinktinės gynėjų užduotis – sustabdyti Tony Parkerį. / FIBA/„Scanpix“ nuotr./15min.lt montažas

Aplink po beveik 23 taškus pelnantį ir po daugiau nei 5 rezultatyvius perdavimus atliekantį Tony Parkerį sukasi visas Prancūzijos rinktinės žaidimas. Aštriais reidais į baudos aikštelę varžovų gynybos užkardas traiškantis 188 cm ūgio įžaidėjas visiems prancūzų varžovams tapo neįmenama mįsle.

T.Parkerį palygino su D.Petrovičiumi

Kaip įveikti visas šešias pergales šiame čempionate iškovojusią Prancūzijos rinktinę? Visų Lietuvos rinktinės narių atsakymas buvo vienodas: „Galvoti apie pergalę galime tik sustabdę T.Parkerį.“ Užduotis į gynybos gniaužtus aklinai uždaryti vienintelį varžovų žaidėją iš pirmo žvilgsnio atrodo labai paprasta. Tačiau T.Parkeris šiame čempionate yra tas, kurio sustabdyti beveik neįmanoma.

„T.Parkeris šiuo metu yra nuostabios formos ir paskui save tempia visą komandą, – apie varžovų lyderį kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas. – Jis yra tikra komandos siela. Jis kuria progas ne tik sau, bet ir kitiems.“

„Jis yra vienas iš geriausių šio čempionato žaidėjų. Visa komanda žaidžia per jį. T.Parkeris per rungtynes meta po maždaug 15 metimų. Tai yra nemažai. Be to, jis išdrasko gynybą ir taip sukuria progų kitiems“, – Prancūzijos rinktinės įžaidėjui pagyrų negailėjo ir Rimantas Kaukėnas.

„Sustabdyti jį yra labai sunku. Tai žmogus, kuris turi kamuolį savo rankose, vadovauja visam komandos žaidimui. Jis labai staigiai įsiveržia į baudos aikštelę. Jis gali pats užbaigti ataką, bet gali ir atiduoti kamuolį komandos draugui. Mes anksčiau sakydavome, kad jeigu sulaikysime Draženą Petrovičių ir leisime jam įmesti 16 ar 20 taškų, tai mūsų gynybą bus galima įvertinti puikiai“, – T.Parkerį su Kroatijos krepšinio legenda lygino Valdemaras Chomičius.

Ieško priešnuodžių prieš prancūzų gynybą

Aišku viena – galvoti apie pergalę prieš prancūzus bus galima tik agresyviai ir kantriai ginantis. Nors dvikovoje su serbais lietuvių puolimas buvo tiesiog stulbinantis, 90 į savo krepšį praleistų taškų neleidžia atsipalaiduoti nei rinktinės krepšininkams, nei trenerių štabui.

„Jei nepradėsime geriau gintis, galvoti apie pergales bus sunku“, – pripažino R.Javtokas.

„Jei apsiginsime ir atkovosime kamuolį, turėsime galimybę surengti daugiau greitų atakų“, – komandos draugui antrino R.Kaukėnas.

Kiekvienose rungtynėse Lietuvos rinktinės puolimo kreivė kyla vis aukštyn. Tačiau išlaikyti tą patį ritmą žaidžiant su Prancūzija bus ypatingai sunku. Didele jėga ir ištverme pasižymintys prancūzai be didesnio galvos skausmo keičiasi ginamaisiais ir taip puolančiai komandai pridaro papildomų sunkumų.

„Mes bandėme modeliuoti tą jų gynybą. Šią problemą bandysime išspręsti atlikdami daug greitų perdavimų“, – žaidimo planais dalijosi V.Chomičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius