Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės žaidėjai prakaitą pratybose pajūryje lieja neniurnėdami

Lietuvos vyrų rinktinės fizinio rengimo treneris Evaldas Kandratavičius lipdo kiekvieno krepšininko raumenis, įlieja jiems naujos gyvybės, ištvermės bei jėgos. Europos čempionatui besirengiantys kandidatai į Lietuvos rinktinę jau raižė Druskininkų pušynus, o nuo pirmadienio dvi savaites stiprės pajūryje, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Stovykloje Druskininkuose daugiau dėmesio skyrėme ištvermei, lavinome širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemas. Šioje stovykloje didinsime intensyvumą – bus ištvermės pratimų, bet kiek trumpesnių. Daugiau energijos paliksime krepšinio aikštėje.“, – kalbėjo E.Kandratavičius.

„Programa – labai gera. Viskas protingai sudėliota, gera sistema”, – E.Kandratavičiaus darbą įvertino Darius Songaila.

E.Kandratavičius tikina, kad Lietuvos rinktinės žaidėjai prakaitą pratybose pajūryje lieja neniurnėdami, tik nemėgsta su ištverme susijusių dalykų. Tarkim, kroso, kuriam reikia ištvermės, ir tai yra gana nuobodus pratimas.

„Tiesa, esu atsisakęs kroso, bet tarsi bandau žaidėjus apgauti. Ugdome ištvermę bėgdami, bet intervalais – nubėgome, pailsėjome. O po to, kai pažiūrime į distanciją, pasirodo, kad nubėgta tiek pat kilometrų. Bet tai nėra monotoniška, keičiame judesius“, – pasakojo fizinio rengimo specialistas.

Pasak jo, Lietuvos rinktinės krepšininkai – „tikrai ištvermingi vyrai“.

„Tikrai nėra taip, kad Šarūnas atvažiavo, kaip sakoma, iš paplūdimio. Jis kupinas noro dirbti – tai patvirtino ir jo nusiteikimas treniruoklių salėje“, – Š.Jasikevičiaus pastangas įvertino E.Kandratavičius.

Fiziškai gerai pasiruošti keletą savaičių trunkančiam čempionatui, o vėliau – beveik devynis mėnesius trunkančiam sezonui yra ir menas, ir profesionalumas, ir sėkmės reikalas. Tai reikalauja daug valios bei kantrybės.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius