Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medikai neprognozuoja, kada pasveiks Marijonas Petravičius

Šeštadienį paaiškėjo, kad dėl rimtų sveikatos problemų Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Marijonas Petravičius Europos čempionate žaisti nebegalės. Kauno klinikų Pulmonologijos ir imunologijos klinikos vadovas prof. Raimundas Sakalauskas, sekmadienio vakarą kalbėdamas su 15min.lt, nedrįso prognozuoti, kokių pasekmių krepšininkui turės mikroembolija. Esą tai paaiškės atlikus tyrimus ir stebint pacientą.
Marijonas Petravičius
Marijonas Petravičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mikroembolija yra kraujo krešuliai, patenkantys į plaučių arterijas, dažniausiai – iš kojų, rečiau iš rankų ar širdies, ir jas užkemšantys, todėl į kraują nebepatenka deguonis. Nėra ta liga labai maloni. Yra du svarbūs aspektai – kokie bus liekamieji reiškiniai, nes sutrikdoma kraujotaka – užkemšamos kraujagyslės, ir kartojimosi grėsmė. Bet apie visus tuos dalykus šiandien dar ankstoka kalbėti“, – sakė profesorius.

M.Petravičius paguldytas į Kauno klinikas, jam taikomas gydymas. „Jam absoliučiai negalima sportuoti, o apie ateitį bus galima kalbėti vėliau“, – prognozuoti, kada krepšininkas galės ir ar iš viso galės išbėgti į aikštelę, nesiryžo medikas.

Kol kas nėra nustatytos ir priežastys, dėl kurių sportininkas susirgo šia itin retai fiziškai stipriems ir intensyviai judantiems žmonėms diagnozuojama liga. „Priežasčių, sukeliančių mikroemboliją, yra daug ir įvairių. Dabar kategoriškai pasakyti, kad tai buvo susiję su sportininko krūviais ar kokia nors trauma būtų netikslu. Tikiuosi, kad tas priežastis nustatysime, tada ir bus galima kalbėti apie Marijono perspektyvas bei galimybes. Šiuo metu aišku viena – kol kas apie žaidimą negali būti net kalbos, nes tai yra labai rimta“, – aiškino Kauno klinikų Pulmonologijos ir imunologijos klinikos vadovas.

Dalį tyrimų rezultatų medikai tikisi turėti jau šią savaitę, tačiau, R.Sakalausko teigimu, tai yra liga, apie kurią daugiau galima bus pasakyti tik po kurio laiko stebint ligonį. Tačiau gąsdinti nei paties M.Petravičiaus, nei jo gerbėjų, kad krepšininkui teks atsisveikinti su savo karjera, gydytojas teigė nenorįs. „Gąsdinti niekada nereikia, nes blogi variantai ateina neprašomi. Todėl geriau tikėti optimistiškiausiu variantu“, – sakė prof. R.Sakalauskas.

Iš pradžių rinktinės medikai įtarė, jog vidurio puolėjas tiesiog peršalo. Tačiau atlikti medicininiai tyrimai parodė, jog M.Petravičiaus problemos yra kur kas rimtesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius