Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mindaugas Balčiūnas: „Ispanija yra geriausia komanda pasaulyje, stipresnė ir už JAV“

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas interviu Ispanijos spaudai liaupsino šios šalies rinktinę, vadindamas ją Europos svajonių komanda. Pasak M.Balčiūno, ispanai pelnytai laimėjo „Eurobasket 2011“, kuris buvo sėkmingas ekonomine ir organizacine prasme.
Ispanijos krepšininkai džiaugiasi pergale
Ispanijos krepšinio rinktinė, anot M.Balčiūno, yra Europos svajonių komanda. / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

„Ispanija yra geriausia komanda pasaulyje. Stipresnė ir už JAV, kuri turės daugybę problemų kovoje su ispanais 2012 metų Londono olimpiadoje“, – M.Balčiūną cituoja didžiausias Ispanijos sporto dienraštis „Marca“.

Anot M.Balčiūno, nors čempionato naudingiausiu žaidėju buvo išrinktas Juanas Carlosas Navarro, Ispanijos rinktinė turi ne vieną, bet keletą žvaigždžių, iš kurių išskyrė Pau Gasolį.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Mindaugas Balčiūnas
Mindaugas Balčiūnas

Kalbėdamas apie „Eurobasket 2011“ finalą, LKF generalinis sekretorius teigė, jog jis nebuvo staigmena. „Pabaigoje susitiko dvi geriausios komandos. Prancūzija buvo labai kantri, saugojusi tą patį trenerį keletą metų (Vincentas Collet dirba nuo 2009-ųjų, – red. past.), o tai atvedė į sėkmę. Prancūzai taip pat turi Tony Parkerį, kuris sužaidė puikų čempionatą“, – tęsė M.Balčiūnas.

Lietuvos rinktinės pralaimėjimą ketvirtfinalyje M.Balčiūnas ispanų spaudai vertino kaip nesėkmę, tačiau pripažino, jog komanda nebuvo pajėgi laimėti turnyro. „Mums trūko kelių geriausių mūsų žaidėjų, tokių kaip Linas Kleiza. Prieš čempionatą dalis manė, jog mes neįveiksime pirmojo etapo, nes vienoje grupėje žaidėme su Ispanija, Turkija ir Lenkija“, – kalbėjo LKF generalinis sekretorius.

Žiūrėdamas į priekį, M.Balčiūnas pridūrė, jog legendinis Arvydas Sabonis, kuris buvo pirmasis Europos čempionato ambasadorius, taps kitu LKF prezidentu. „Lietuvoje A.Sabonis yra žvaigždė. Niekas mūsų šalyje jam neprilygsta prestižu. Jis yra žmogus, kuris gali padaryti labai daug gerų darbų Lietuvoje ir už jos ribų“, – prognozavo M.Balčiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius