Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerimsta aistros dėl „Eurobasket 2011“ bilietų: priekaištais svaidosi VRM ir LKF

Bilietų prekyba į 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą („Eurobasket 2011“) ir toliau kelia karštas diskusijas. Ketvirtadienį priekaištų vienas kitai nepagailėjo Vidaus reikalų ministerija (VRM) ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF).
Lietuvos sirgaliai ir būgnai
Lietuvos sirgaliai ir būgnai / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com

Vidaus reikalų ministras R.Palaitis ketvirtadienį pareiškė, jog LKF viešai besiteisindama dėl spekuliacijos bilietais, pradėjo ir spekuliaciją žodžiais, bet aiškiai ir konkrečiai atsakyti į viešai iškeltus krepšinio aistruolių klausimus – nesugebėjo.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas atsikirto, kad pasigedo R.Palaičio, kaip aukščiausio šalies sporto vadovo, iniciatyvos, kai buvo sprendžiamas ir tvirtinamas 2011 m. Europos krepšinio čempionato biudžetas.

M.Balčiūnas pridūrė, jog penktadienį susitikime su Andriumi Kubiliumi žada pateikti visą informaciją ir užbaigti viešus kaltinimus bei daromas neaiškias užuominas apie čempionato organizatorių ir federacijos darbą.

15min.lt skaitytojams pateikiame neredaguotus ketvirtadienį išplatintus viešus VRM ir LKF pranešimus:

VRMRaimundas Palaitis: Spekuliuojama ne tik bilietais, bet ir informacija

Kad įsigyjant bilietus į šiais metais Lietuvoje vyksiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą būtų užkirstas kelias spekuliacijoms, rūpinsis Policijos departamentas ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba. Tai šioms institucijoms pavedė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

„Organizuojant tokį renginį, jau dabar Europos krepšinio pasaulis mus stebi, todėl įtarimai dėl galimai neskaidrios bilietų į čempionato varžybas platinimo tvarkos visiškai nereprezentuoja Lietuvos“, – sakė vidaus reikalų ministras R.Palaitis.

Šiandien įvykusiame susitikime su policijos generaliniu komisaru Sauliumi Skverneliu ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriumi Vitalijumi Gailiumi, vidaus reikalų ministras R. Palaitis aptarė esamą situaciją ir įpareigojo tarnybas imtis veiksmų, siekiant išsiaiškinti įtarimus, metamus bilietų prekiautojams, bei užkirsti kelią galimoms stambaus masto spekuliacijoms.

Tokių veiksmų vidaus reikalų ministrą paskatino imtis krepšinio aistruolių nepasitenkinimas bilietų platinimo tvarka bei formalus Lietuvos krepšinio federacijos bendravimas, aiškinantis susidariusią situaciją.

„Lietuvos krepšinio federacija taip ir nesugebėjo aiškiai bei konkrečiai atsakyti į viešai iškeltus krepšinio aistruolių klausimus, o viešai teisinantis dėl spekuliacijos bilietais, pradėta ir spekuliacija žodžiais. Keistai atrodo Lietuvos krepšinio federacijos pareiškimas apie bendradarbiavimą su Vidaus reikalų ministerija. Aš formalaus atsirašinėjimo bendradarbiavimu nepavadinčiau“, – teigė R. Palaitis.

Vidaus reikalų ministras paragino Lietuvos krepšinio federaciją paskelbti konkrečias bilietų į Europos vyrų krepšinio čempionato varžybas platinimo detales, atskleidžiant ne tik planuotų, bet ir parduotų bilietų skaičių, taip pat tikslines grupes, organizacijas ir asmenis, kurie turėjo galimybę įsigyti bilietus anksčiau nei jie pasirodė oficialioje prekyboje.

Artimiausiu metu vidaus reikalų ministras turėtų būti informuotas apie priemones, kurių imtasi aiškinantis bilietų į Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes platinimo aktualijas.

LKFViešas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno atsakymas į Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio kovo 25 d. pareiškimą dėl 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato bilietų platinimo.

„Mes labai vertiname gerbiamo ministro pastangas išsiaiškinti situaciją dėl prekybos bilietais į 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato varžybas.

Tiesa, mes pasigedome ministro, kaip aukščiausio šalies sporto vadovo (Kūno kultūros ir sporto departamentas priklauso Vidaus reikalų ministerijai ), iniciatyvos, kai buvo sprendžiamas ir tvirtinamas 2011 m. Europos krepšinio čempionato biužetas – tuomet, nepaisant visų mūsų argumentų, mums buvo skirta tik kiek daugiau nei trečdalis reikiamos sumos.

Nesulaukėme ministro iniciatyvos ir tuomet, kai krepšinio federacijai 2011 metams buvo skirta 700 tūkst. litų mažiau nei reikia sėkmingai parengti  vyrų ir moterų rinktines Europos čempionatams, kuriuose bus kovojama dėl kelialapių į 2012 m. Londono olimpines žaidynes, o Lietuvoje vyks svarbiausias šalies istorijoje sporto įvykis.

Krepšinio federacija dar kovo 17 d. kreipėsi į ministrą R.Palaitį, prašydama priimti federacijos ir 2011 m. čempionato organizacinio komiteto vadovus bei paaiškinti susidariusią padėtį. Negavę jokio atsakymo, mėginome telefonu susisiekti su ministru ir pasikalbėti. Tačiau tokia galimybė nebuvo sudaryta.

Todėl mes, LKF ir Europos krepšinio čempionato organizacinis komitetas, patys inicijavome susitikimą su Lietuvos Respublikos premjeru Andriumi Kubiliumi rytoj, kovo 25 d., tikėdamiesi, kad gal ten pavyks pateikti visą informaciją ir užbaigti viešus kaltinimus bei daromas neaiškias užuominas apie čempionato organizatorių ir federacijos darbą.

Taip pat rytojaus susitikime su premjeru norėtume išspręsti visus atsakomybių, pareigų ir darbų pasidalijimo klausimus, nes dabartinėmis sąlygomis normalus organizacinis darbas tampa labai komplikuotas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius