-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuomonė: Europos krepšinio čempionatas – neprieinamas

15min.lt skaitytojas Vilmantas Misius dalinasi savo nuomone apie artėjantį Europos krepšinio čempionatą.
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai.
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai. / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Ne to mes tikėjomės… Pagalvoja daugelis Lietuvos krepšinio mėgėjų. Daugiau nei po 70 metų pertraukos ilgai lauktas renginys antrą kartą vyks Lietuvoje. Prisiminkime, kaip mes džiaugėmės sužinoję, kad Lietuva gavo teisę organizuoti šį renginį. Mokesčių mokėtojai paklojo šimtus milijonų, kad būtų pastatytos krepšinio arenos, jau nekalbant apie tai, kiek vėliau mums kainuos šis arenų išlaikymas. Pats krepšinio čempionatas, anot M.Balčiūno, kainuos dar 42 milijonus litų.

Patys to norėjome, – taip, mes tikrai norėjome išvysti šį renginį Lietuvoje, tačiau, deja, iš daugelio mūsų bus atimta galimybė išvysti Europos krepšinio čempionatą. Bilietai į Lietuvos rinktinės rungtynes išgraibstyti, natūralu, kad visiems norintiems bilietų negali užtekti. Tačiau išvysti kitų komandų dvikovų daugelis iš mūsų negalėsime  sau leisti dėl bilietų kainų.

Akivaizdu, kad bilietų kainos yra neprieinamos ir per pogrupio rungtynes, tad, neskaitant Lietuvos rinktinės varžybų, arenos nebus pilnos. Dar blogiau, neseniai spaudoje pasirodė informacija, jog Alytaus naujojoje arenoje yra parduota tik šiek tiek daugiau nei 10 proc. bilietų.

Keturios arenos, kuriuose vyks pogrupių varžybos, vienu metu kartu paėmus gali sutalpinti daugiau nei 22 000 žiūrovų. Per penkias pogrupių varžybų dienas teoriškai varžybas galėtų pažiūrėti daugiau nei 110 000 krepšinio mėgėjų.  O jeigu organizatoriai būtų sudarę sąlygas pirkti bilietus į kiekvienas rungtynes atskirai, Europos čempionatas mums būtų dar labiau prieinamas. Deja, dabar jeigu jus domina tik vienos konkrečios rungtynės, vis tiek teks susimokėti už visas tą dieną vykstančias to pogrupio varžybas. Ir organizatoriams, deja, neįdomu, kad jūs, tarkime, į pirmas dienos rungtynes nespėsite atvykti, nes dirbate – prašom, mokėkite už visas rungtynes, o jeigu jūsų tai netenkina, galite ir nestebėti šio čempionato.

Šiuo metu bilietai į Šiauliuose, Alytuje ar Klaipėdoje vyksiančias pogrupio varžybas kainuoja nuo 89 iki 268 litų.

Vakarų  šalyse bilietai į populiariausius sporto renginius yra dar brangesni, atsakys man ne vienas. Tačiau nepamirškime, kokia sunki yra Lietuvos žmonių ekonominė padėtis šiais rekordinės bedarbystės laikais. Ir tikriausiai niekam nėra paslaptins,  koks yra minimalus atlyginimas mūsų šalyje. Todėl ir negalima lyginti kainų Vakaruose ir čia. Būtina atsižvelgti į  ekonominę situaciją. Juk Pekino olimpinėse žaidynėse bilietų kainos buvo net 10 kartų mažesnės, nei bus Londono olimpiadoje. 

Prisiminkime, paskutiniajame Europos krepšinio čempionate Lenkijoje patys pigiausi bilietai į grupės varžybas kainavo 40 zlotų (31 litą), brangesni bilietai po 60 zlotų, o geriausios vietos kainavo po 100 zlotų.

Daugelis krepšinio mėgėjų yra moksleiviai ar studentai, tačiau jokių nuolaidų šioms socialinėms grupėms organizatoriai netaiko.

Įsivaizduokime, ką turi atsakyti tėveliai, išleidę paskutinius pinigus rugsėjo pirmajai, kai jų du moksleiviai sūnūs paprašo: mamyte, duok mums 200 litų, norime nors vieną dieną nueiti pažiūrėti krepšinio čempionato, juk daugiau tokio renginio Lietuvoje gali ir nebebūti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius