Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalių receptą atradęs Marinas Dokuzovskis: „Tai buvo visos makedonų tautos pergalė“

Bjaurusis ančiukas virto įspūdingo grožio gulbe. Prieš Europos čempionatą rimtai nevertinta Makedonijos rinktinė įspūdingomis pergalėmis užsitarnavo varžovų pagarbą ir pelnė tūkstančių sirgalių simpatijas.
Makedonų treneris Marinas Dokužovskis
Makedonų treneris Marinas Dokužovskis / „Scanpix“ nuotr.

Galingą sudėtį turinčią Slovėnijos rinktinę be didesnio vargo įveikę makedonai jau ruošiasi kelionei į Kauną. Jei pergalingas vos 2 mln. gyventojų turinčios šalies žygis tęsis ir ten, iš vidutiniokų suburtą ekipą visus varžovus traiškančiu traiškančiu monstru pavertusiam rinktinės treneriui Marinui Dokuzovskiui makedonai galės statyti paminklą.

Komanda kvėpuoja vienu ritmu

„Prieš rungtynes su Gruzija (makedonai rungtynes laimėjo 65:63 – red. past.) mes patyrėme spaudimą. Visi iš mūsų reikalavo iškovoti pergalę, užtikrinusią kelialapį į ketvirtfinalį. Todėl tose rungtynėse mes negalėjome parodyti geriausio savo krepšinio, – po pergalės prieš Slovėniją kalbėjo geriausiu Makedonijos krepšinio specialistu laikomas M.Dokuzovskis. – Prieš mačą su slovėnais jokio spaudimo nebebuvo. Ir mes sužaidėme tiesiog puikias rungtynes. Šiandien aš planavau pataupyti svarbiausius žaidėjus, kurie rungtyniauja beveik be keitimų ir yra pavargę. Nuo pat rungtynių pradžios mes kontroliavome žaidimą ir puikiai gynėmės. Tai buvo visos makedonų tautos pergalė“.

„Šiandien pademonstravome brandų krepšinį. Mes tęsiame pergalingą žygį ir tapome rimtu konkurentu bet kuriam varžovui. Tapome komanda, kurią visi gerbia. Mes didžiuojamės savimi ir visa savo šalimi. Tie mūsų žaidėjai, kurie aikštelėje praleidžia daugiausiai laiko, yra pervargę. Bet mes jaučiami didžiulį pergalių alkį, kuris mus veda tolyn. Mes esame tikra komanda. Mes visi kvėpuojame vienu ritmu“, – po rungtynių kalbėjo 14 taškų į slovėnų krepšį įmetęs Vlado Ilievskis.

Galvoja apie mačą su Suomija

Po makedonų antausio Slovėnijos rinktinės vairininkas Božidaras Maljkovičius gyrė varžovus ir akcentavo, jog jo komandai reikia kuo greičiau pamiršti šią nesėkmę.

„Tai buvo pirmos taip prastai sužaistos rungtynės per mano vadovavimo šiai rinktinei istoriją. Makedonai šiandien žaidė labai protingai. Nors jie turi du puikius krepšininkus – Bo McCalebbą ir Vlado Ilievskį, – šiandien jie žaidė kaip komanda. Tuo tarpu mes žaidėme be energijos. Tuo tarpu vos prieš penkias dienas su Rusija sužaidėme labai solidžiai, puikiai prieš juos gynėmės. Dabar mūsų laukia lemiama dvikova su suomiais, tad turime vieną dieną, per kurią privalome atsigauti psichlogiškai. Tikiuosi, kad kitos rungtynės bus geresnės“, – kalbėjo vienas garsiausių Europos krepšinio specialistų.

„Mūsų problema buvo ta, jog B.McCalebbui leidome daryti tai, ką tik jis norėjo. Antra, nebe pirmą dieną mūsų puolimas buvo labai silpnas. Bet kokiu atveju svarbiausias mačas bus pirmadienį. Turime įveikti Suomiją ir keliauti į Kauną“, – savo treneriui antrino Slovėnijos rinktinės veteranas Goranas Jagodnikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius