-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14 /19:47

Pirmas „Eurobasket 2011“ ketvirtfinalis: pabudęs ispanų liūtas sudraskė slovėnus

Sensacija pirmajame Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje kvepėjo tik pirmajame kėlinyje. Slovėnai patampė varžovams už ūsų, tačiau pažadinę ispanų liūtą buvo negailestingai sutriuškinti. Europos čempionai užtikrintai žengė į pusfinalį - 86:64 (16:23, 19:8, 36:14, 15:19).
Marcas Gasolis (kairėje) ir Juanas Carlosas Navarro
Ispanai jau laukia varžovų pusfinalyje – lietuvių arba makedonų. / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

Išsamią Ispanijos ir Slovėnijos rinktinių mačo statistiką rasite čia.Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specialioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

Pusfinalyje ispanų varžovais bus čempionato šeimininkai lietuviai arba makedonai. Jie ketvirtfinalyje kovos taip pat trečiadienį – nuo 21 val.

Savo varžovo laukia ir slovėnai. Lietuvos ir Makedonijos dvikovą pralaimėjusi ekipa bus pirmoji slovėnų varžovė kovoje dėl 5-8 vietų.

Ispanai slovėnus skriaudžia jau ilgiau nei dešimtmetį

Tarpusavio mačuose ispanai slovėnus nugalėjo jau 11 kartą iš eilės. Ši serija tęsiasi net nuo 1999 metų Europos krepšinio čempionato.

Pirmąjį „Eurobasket 2011“ ketvirtfinalį Kauno „Žalgirio“ arenoje, anot oficialaus mačo protokolo, stebėjo 11 tūkst. žiūrovų.

Į ketvirtfinalį ispanai atkeliavo užtikrintai laimėję E grupės kovas, o slovėnai – tik per vargus, užimdami ketvirtąją vietą F grupėje.

15min.lt prieš mačą kalbintas krepšinio ekspertas Rūtenis Paulauskas, aiškiu poros favoritu vadino Ispaniją. Anot jo, slovėnai neturėjo jokių šansų pasipriešinti geriausią sportinę formą jau įgavusiems Europos čempionams.

Šaltas slovėnų dušas ispanams

Paneigdami išankstines prognozes, slovėnai mačą pradėjo galingu spurtu. Ant suolo liko lyderis Goranas Dragičius, o į aikštelę jau nuo pirmųjų minučių išbėgo paprastai nedaug rungtyniaujantis Edo Muričius. Vieno iš vyriausių čempionato trenerių 59-erių Božidaro Maljkovičiaus planas pasiteisino. Gausaus savo sirgalių būrio, kuriems padėjo ir lietuviai, palaikomi slovėnai šovė į priekį (6:14). Buvusio žalgiriečio Mirzos Begičiaus ir Erazemo Lorbeko tandemas pirmosiomis minutėmis visiškai užtemdė brolius Pau ir Marcą Gasolius.

Po slovėnų nokdauno pirmasis atsigavo Juanas Carlosas Navarro. Aštriais prasiveržimais ir taikliais metimais jis ėmė traukti aiškiais favoritais laikytus ispanus iš duobės (16:18). Nepaisant to, pirmajame kėlinyje dominavo slovėnai (16:23).

Supratę, kad su slovėnais menki juokai, ispanai susikaupė. Suaktyvinę gynybą jie sustabdė galingai mačą pradėjusių varžovų puolimą – per 7 antrojo kėlinio minutes slovėnai sukrapštė vos 2 taškus. Visgi ispanai į priekį pirmą kartą išsiveržė tik antrojo kėlinio pabaigoje (29:28). Antrąjį kėlinį jie laimėjo net 19:8 (35:31).

Jose Calderono trauma

Pailsėję ispanai tęsė spurtą ir atitrūko jau dviženkliu skirtumu (44:31). Pasijutę padėties šeimininkais Sergio Scariolo auklėtiniai pranašumą didino tiesiog geometrine progresija (57:44).

Įsibėgėjusių ispanų nuotaiką sugadino Jose Calderono trauma. Pataikęs taiklų tritaškį, įžaidėjas nusileido ant G.Dragičiaus kojos ir nikstelėjo čiurną. Įsitikinę, jog G.Dragičius tyčia pakišo koją, ispanai puolė audringai ginčytis su teisėjais ir stumdytis su varžovais. Arbitrai aistras nuramino skirdami technines pražangas J.C.Navarro ir G.Dragičiui. J.Calderonas aikštelėje daugiau nepasirodė, jo čiurna buvo šaldoma ledais.

Po šio epizodo ispanai dar labiau įpyko. Tritaškiais daužydami subyrėjusią slovėnų gynybą jie prarają tarp komandų padidino iki nepadorios (68:40). Mačo nugalėtojas jokių abejonių nebekėlė jau po trijų kėlinių (71:45).

Likęs rungtynių laikas tebuvo formalumas. S.Scariolo pasodino ant suolo savo lyderius, o slov4nai deficitą sumažino iki kiek garbingesnio (86:64).

Ispanija: Juanas Carlosas Navarro 26 (11/16 metimų, 26 min.), Pau Gasolis 19 (16 atk. kam.), Jose Calderonas ir Serge Ibaka – po 9, Rudy Fernandezas 8, Marcas Gasolis 7.

Slovėnija: Goranas Dragičius 14, Mirza Begičius 10, Erazemas Lorbekas 7, Sašo Ožboltas, Matjažas Smodiš ir Goranas Jagodnikas – po 6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius